Milan Rokytka: Místo kvalitních veřejných služeb hony na čarodějnice

02.11.2013 11:16

Partajní vedení devastují veřejný sektor, chyba je systémová.

Milan Rokytka: Místo kvalitních veřejných služeb hony na čarodějnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny

Politickými vyvolenci řízený veřejný sektor slibuje zajišťovat celou škálu praktických služeb, které prý privátní sektor zajišťovat nemůže. 

Místo toho však vládnoucí samozvaní politici vydírají občany vysokou daní z přidané hodnoty např. na léky, hole, pleny i potraviny, jejíž výnos pak poskytují spřáteleným soukromým firmám (třeba anonymně vlastněným tyraniím), které mají veřejné statky zajišťovat. Není asi divu, že jejich kvalita není valná a jsou často předražené, jako např. slavné české dálnice.

Když na něco politik peníze nemá, tak si je za lichvářský úrok půjčí od bankéřů, ačkoliv národní banka půjčuje těm komerčním za technickou nulu, aby povzbudila růst podivného agregátního ukazetele zvaného HDP. Ten však přesto dlouho neroste.

Při své protispolečenské činnosti se zaštitují jakýmsi textem a duchem ústavy, kterou si sami napsali, schválili a v níž si udělili imunity a privilegia o kterých se nesnilo ani bývalé šlechtě. Kdo chce Občanskou ústavu schválenou referendem, ten prý podle nich není demokrat...

Není tedy divu, že ČR upadá ve všech mezinárodně sledovaných parametrech a bude upadat i nadále, pokud lid, zdroj veškeré moci v republice, nezačne vládnout sám pomocí dekretů, jak doporučují společenští vědci, ekonomové, ekonofyzikové a političtí ekonomové.

Všem občanům otevřený Český lidový sněm proto schválil Dekret č. 1/2013 Sb. Minimální mzda se stanovuje na 25 000 Kč a životní minimum na 22 500 Kč s účinností od prvého dne následujícího měsíce od schválení. Tento Dekret nabyl platnosti od 1.11.2013 a všichni občané a instituce ČR jsou jím vázáni.

Nyní po průzkumech veřejného mínění a anketě V Parlamentních listech bude sněm hlasovat o platech veřejných činitelů, které navrhuje ve výši mediánové (nejčastější) mzdy v národním hospodářství pro všechny ústavní  a veřejné činitele s tím, že nesmí své spoluobčany zadlužovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …