Miroslav Josef Bezecný: My prostí lidé musíme držet pohromadě

25.12.2022 14:57 | Komentář

Tak hlásali vynikající "revolucionáři" v listopadu 89 při tzv. sametové revoluci.

Miroslav Josef Bezecný: My prostí lidé musíme držet pohromadě
Foto: pixabay.com
Popisek: Společnost - ilustrační foto

Pamatuji si, když k nám do podniku přišli dva. S teatrálně otevřenou náručí a s výkřiky "My prostí lidé musíme držet pohromadě". Jeden dělník se tenkrát proti tomu ohradil: "Vysokoškoláci přece nejsou prostí lidé. Pro vás jsme jen děláci a lopaťáci." A tak ho "revolucionáři" obvinili, že je bolševická svině, protože popírá, že jsme všichni prostí lidé. A málem ho, v duchu demokratické revoluce, lynčovali.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Znamená to ovšem, že jsme tedy všichni prostí lidé. Zeman je prostý člověk, Klaus je prostý člověk s prostými myšlenkami, a kdo by chtěl tvrdit něco jiného (například že jsou VIP nebo celebrity), obviníme ho z maření odkazu velkého revolucionáře Václava Havla, o kterém se děti ve školách učí, že zachránil Českou republiku. A z popírání a zesměšňování revoluce '89 a z pokusu o státní převrat - návrat socialismu.

Z toho ovšem vyplývá, že prostí lidé nejsou jen komunisté. Také Rychetský je (dle této doktríny) jen prostý člověk s prostými myšlenkami. U právníků je to ale složitější. Kdo studoval právnickou fakultu před rokem 1989, musel podepsat akademický slib, že bude budovat socialismus a komunismus. Takže který z nich nebuduje socialismus a komunismus, měl by mu být již dávno odebrán diplom pro hrubé porušení akademického slibu. To je ještě horší, než kdyby studovali v Plzni.

A tak nám vládne prostá fialová pětikolka, v čele s prostou vynikající pletařkou Markétou Dvousvetrovou. Nesmíme se potom divit, že když má naše vláda pouze prosté myšlenky, že některé lidi, v reakci na to, napadají i sprosté myšlenky. Ale máme Vánoce. Pokoj všem, i prostým, lidem dobré vůle. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty