Miroslav Kulhavý: Ideální stav – promořenost 70 až 80 procent. Ale bez důchodců!

11.04.2020 7:33

Tento cíl si umí dát dohromady i naprostý laik. Odborníci a politická reprezentace jsou zde na to, aby našli cestu; a to se ztrátou co nejmenšího počtu kytiček. Že je nemožné tento ideál nastolit je zřejmé již dnes dle zveřejněných čísel. A aby to bylo ještě složitější, je potřeba na tento problematický zdravotní model napasovat v aktivitách dlužnou ekonomiku.

Miroslav Kulhavý: Ideální stav – promořenost 70 až 80 procent. Ale bez důchodců!
Foto: hns
Popisek: Koronavirus v České republice, ilustrační koláž

Kolem této obecně zřejmé trajektorie krouží politici a zvláště ti opoziční vyzobávají jednotlivosti pro své zviditelnění. Proč se neřekne naplno: pokud se nenajde účinná vakcinace, bude „koronavirová důchodová reforma“ neodvratná. Do toho jdou ještě vyjádření výzkumníků z Číny, ač ne v širším rámci ověřená, že ze vzorku vyléčených všech věkových kategorií, je dle rozboru různé množství protilátek krvi. Obecně s klesajícím věkem je zjištěno stále menší množství až skoro k nule.

Píši o tom proto, že ti s malým množstvím protilátek nebo žádným se mohou nakazit znovu. Aby toho nebylo málo, Jižní Korea hlásí, že 91 vyléčených pacientů se znova nakazilo, což by naznačovalo, že je souběh více virulentních kmenů a což už naznačovalo několik zasvěcených v oboru.

Ve světle těchto negativních informací, ale i bez nich, nezávidím těm, kdož mají rozhodnout v protikladu, který je na stole: pustit děti do škol a přitom maximálně ochránit starší ročníky. Babičky a dědové jsou mnohdy v roli dohlížitelů, než přijdou rodiče ze zaměstnání a možnost nekontrolovatelného přenosu virovou nákazou je ve škole dosti značná, neb příznaky mohou být, jak je výše uvedeno, u mladší generace malé nebo žádné.

Jaký doporučit (nařídit) manuál, aby byla starší nejohroženější generace ochráněna a přitom ji nevyřadit na okraj společnosti a nebo zamezit v dohlížitelské funkci v rodině? Řešení si samozřejmě mohou najít rodiny individuálně sami, ale systematické řešení nebo doporučení bych od velících očekával.

Ideál z titulku je mimo realitu; myslím, že řady důchodců prořídnou o něco více, než je v roce obvyklé, ale snažit se zabránit vysokému číslu je morální povinnost celé společnosti a samozřejmě nejvíce těch, kteří stojí v čele s právem rozhodovacím. Ano, velkým pomocníkem proti virové nákaze by byla vakcinace, ale to je běh na delší trať a není možno ji zahrnout do aktuálních rozhodnutí.


P.S. Děti závěr školního roku ve třídě potřebují jako sůl, ale zároveň nemůže být na programu dne, aby nám prořídnul učitelský sbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…