Miroslav Kulhavý: Je OSN již ve vleku islámských zemí?

08.12.2021 10:46 | Komentář

Existuje ještě ve světě nějaká uznávaná organizace, která umí objektivně posoudit dění na naší matičce Zemi se všemi historickými souvislostmi a která si nenechá vnutit tendenční názory z té které doby? Níže dokumentované hlasování ukazuje, že OSN takovou organizací už nějaký čas není.

Miroslav Kulhavý: Je OSN již ve vleku islámských zemí?
Foto: Radim Panenka
Popisek: Sídlo OSN v New Yorku na Manhattanu

Valné shromáždění OSN ve středu schválilo rezoluci, která popírá židovské a křesťanské vazby na Chrámovou horu.

Proti se hlasitě postavil i končící ministr zahraničí Jakub Kulhánek. Ten na svém twitteru zveřejnil sjetinu hlasování ve Valném shromáždění, ze které je patrné, že proti hlasovalo kromě Izraele, Česka a Maďarska a USA s Kanadou jen několik menších států. Německo se hlasování raději zdrželo (podobně jako třeba Slovensko), zatímco Francie požadavky Palestinců podpořila.

Výše zveřejněné informace jednoznačně ukazují, jak se od bohulibého kroku OSN v roce 1948 - ustanovit židovský stát - a to tam, kde mají Židé historické kořeny, změnilo vnímání morálního nároku na vlastní stát; od kladného pokyvování, přes trpné mlčení až po otevřený nesouhlas s politikou Izraele.                                         

Netvrdím, že za každý krok či výrok Izraele je na místě vyvolávat ovace, ale z některých států, ohánějících se demokracií, jde závan negace, jako kdyby holocaust neexistoval, jako kdyby genocida Židů v různých historických obdobích nebyla a v konkrétně v této kauze, jako kdyby Židé spadli z Měsíce a neměli k danému prostoru historickou vazbu.

Z významných států je jednoznačným příkladem Francie, kde se zločinně tolerují útoky na Židy, kteří, nemaje jinou volbu ke své ochraně (stát selhává), hromadně emigrují, nejčastěji do Izraele. Nejsilnější protižidovský atak je od muslimských přistěhovalců, nerozlišeně z různých období jejich přistěhování. Ale i samotní Francouzi již ve větší míře pociťují rozpínavost islámu, doprovázenou stále větší násilnou kriminalitou, včetně záboru území na jihu a čtvrtí ve velkých městech pro no-go zones. Samozřejmě Francie hlasovala souhlasně pro protiizraelskou rezoluci.

Je však na pováženou, že ČR je členem uskupení evropských zemí, které pod rouškou humanity podporuje jednoznačně protižidovskou a kriminální organizaci Hamás, takto vládnoucí v pásmu Gazy a která má přímo ve své chartě stanoven boj proti Izraeli. Nevěřím, že představitelé EU nevědí, jak jsou zneužívány finance, věnované EU chudým t.z. Palestincům na obnovu domů, poškozených bombardováním. Místo stavebních prací je to nákup zbraní včetně raket, které posílají do obytných čtvrtí měst v Izraeli. A když stavební práce, tak jsou to tunely pro teroristy, směřující do Izraele. Jsme-li u těch poškozených domů – Hamás ZÁMĚRNĚ umisťuje odpalovací zařízení do obytných čtvrtí, aby pak následně mohl žalovat, jak jsou ti Izraelci nelidští.

Ovšem výsledek hlasování byl zcela jistě ovlivněn necelými 60-ti islámskými státy plus ti, kde silná muslimská komunita ovlivňuje chod státu. Ale i tak, nad některými evropskými státy je na místě minimálně podivení: Finsko, Belgie, Španělsko, Polsko, Švýcarsko, Itálie, Rusko (i když u něj je určitým vysvětlením politika vůči islámským zemím v regionu), atd. Zde je potřeba pochválit všechny státy s hlasováním – proti; a je potěšitelné, že ČR je mezi nimi (celkem pouhých 11).

Jistě, v současné době se řeší jiná velká témata – covid 19, také napjatá situace na státní hranici Ruska a Ukrajiny, nelegální migrace podporovaná Běloruskem a další, ale tento bezprecedentní krok OSN by neměl zapadnout.  Ukazuje totiž, a je to významné varování, že na jeho půdě lze odhlasovat i takové hovadiny, že např. sborovým zpěvem lze zorat pole a nebo vysušit oceán.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …