Miroslav Kulhavý: Kdy už konečně odlepíme hubu od té americké boty a narovnáme hřbet?

02.06.2023 16:13 | Glosa

Řada států přišla k rozumu a odvolali uznání Kosova jako státu. Poslední události na severu Kosova jsou nepřímou obžalobou největšího garanta kosovské státnosti - takto USA. Zločinci z bývalé UCK, kteří byli instalování do vedení státu, pokračují v „čistění“ území od Srbů.

Miroslav Kulhavý: Kdy už konečně odlepíme hubu od té americké boty a narovnáme hřbet?
Foto: FB Jany Černochové
Popisek: Podpis smlouvy o spolupráci mezi USA a ČR

Když se na území, které obývají Srbové ve více jak 95% uskuteční volby, kdy na kandidátce jsou pouze kosov. Albánci, je zcela na místě, že se jich Srbové neúčastnili. A teď chtějí, těmi dvěma procenty zvolené protlačit na radnice. I ten největší hlupák mohl vědět, že se to domorodcům líbit nebude. Ale preventivní reakce žádná.

Poklidnou protestní demonstraci napadla kosovská policie (m.j. slzným plynem a dokonce i ostrou střelbou (tedy bez úmyslu zabít) v okamžiku, kdy je jednotky KFOR začaly vytlačovat. Pikantní je na tom i to, že dle bruselských dohod tam albánské speciální jednotky neměly co pohledávat a není divu, že v Srbsku byla vyhlášena bojová pohotovost.

Reakce Evropy a hlavně USA na potencionální rozhoření dalšího konfliktu jsou až trestuhodně vlažné a politikům se moc nechce jednat s těmi, kteří mají své šéfy u soudu v Haagu. Kdy už konečně začne ČESKÝ parlament a vláda prosazovat ČESKÉ zájmy a kdy se už přestane lísat k modle zvané „americké zájmy“? Troufám si odhadovat, že za panování fialového pětislepence se to nestane.

Americké zájmy jsou především prezentované vojenskou základnou právě v Kosovu. Srbové by zřízení takové základny s největší pravděpodobností nepovolili a proto bylo nutné Kosovo od Srbska odtrhnout. Je však i něco více ve hře: abychom neztratili vůči Srbům svou tvář a dlouholeté přátelství, měli bychom udělat ten minimální krok a UZNÁNÍ KOSOVA ODVOLAT! I opakovaná omluva za „humanitární bombardování“ by byla na místě.

Dobrým momentem v mezinárodním chováním českého státu vůči Kosovu a Srbsku by byl akt rozhodnutí mezinárodního soudu v Haagu o vině Hashima Thačiho, takto šéfa albánských zločinců pod falešnou značkou „osvobozenecké armády“. Je-li vinen šéf, jsou na vině i jeho podřízení, takto ustavující politické vedení státu a tudíž jeho zločinné zřízení, které není záhodno uznávat, ať už si to Amíci přejí sebevíce.

P.S.

Takovou zjevnou nespravedlnost ČT přejde malou zprávičkou; být to na jiném bojišti, máme to na talíři od rána do večera neustále.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.