Miroslav Kulhavý: Pane premiére Fialo, máte žezlo v ruce. Konejte!

10.07.2022 9:58 | Komentář

Jak se vyjadřují mnozí odborníci, že lze jen těžko předpovědět délku válečného konfliktu Ukrajina versus Rusko a rovněž jaká bude výslednice, má Česká republika z pozice předsednictví EU příležitost přimět příslušné orgány Unie k vypracování návrhu podmínek pro jednání o příměří a případně i podklady pracovního materiálu pro konečnou dohodu.

Miroslav Kulhavý: Pane premiére Fialo, máte žezlo v ruce. Konejte!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

To není v rozporu s pokračující podporou Ukrajiny, ale mít čárku jen za dodávku zbraní a nesnažit se současně o ukončení zabíjení, což je na celém dění to nejhorší, by bylo neodpustitelným mínusem.

Evropa, státy EU v popředí, se musí především postarat sama o sebe, a to bez ohledu na velmoc za mořem. Nenabádám k blokaci NATO v čele s USA, ale akce, které výrazně poškozují evropský prostor, je potřeba důkladně zvážit.

V každém případě pokud dojde k jednání, je na místě, bez zbytečné hysterie, pohlížet na Rusko jako na agresora. Je však pro vyváženost nutné dát na stůl dokumenty o ztrátách na životech v letech 2014 až 2021 s označením aktérů.

Pokud ČR v příštích měsících nevyužije silnější slovo v EU k výše nastíněnému konání, bude to mínus nejen v roce 2022 , ale mínus historické. Stejně tak je potřeba v Evropě „narovnat“ ekonomický kocourkov v cenách (a maržích), jednoduše vyjádřeno, potlačit úředně posvěcenou zlodějnu. O tom ale až někdy příště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…