Miroslav Kulhavý: Pane premiére Fialo, přestaňte mluvit o válce v souvislosti s ČR

03.09.2022 17:23 | Komentář

Nejsme ve válce, nebyla orgány ČR vyhlášena, ale Rusko by mohlo Vaše slova vzít vážně (vždyť to říká premiér a ten nemůže plácat nesmysly) a z čista jasna, při zasedání vlády, spadne na Strakovku nějaká rachejtle! Tedy jako na válčící protistranu.

Miroslav Kulhavý: Pane premiére Fialo, přestaňte mluvit o válce v souvislosti s ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Jistě, výše uvedené je lehce přehnané, ale ne nemožné. Ale z jiného soudku, stejně žhavého. Je (ale spíše před půl rokem bylo) nutné si určit priority. Na prvním místě není Ukrajina, ale občané ČR! Na prvním místě není Brusel (i když tomu pokryteckému spolku momentálně předsedáte), ale občané ČR! Na prvním místě není pochlebování USA (a nákup nevhodných letadel k přímé obraně českého území), ale občané ČR!

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Nebudu pátrat, která vláda nebo konkrétně kdo se podílel na přímo vlastizrádném konání v podobě prodeje 30 procent ČEZ, části plynových zásobníků a vůbec i všech sítí až na úroveň obcí – vodovody, kanalizace. Dnes, při krizové situaci včetně nafouklých cen energií, nám zbývají jen oči pro pláč. Při jakémkoli rozkolísání trhu nebo solidnosti dodavatelů dochází k velkým ztrátám nebo také ke škodlivým politickým turbulencím.

Dnes, při hodnocení postavení ČR na mezinárodním fóru pohledem nezainteresovaného – „třetího“, vychází dost neradostná výslednice: na Východě surovinový dodavatel jako agresor v akci a na Západě jak jednotlivé státy, ale i organizace(EU) s filozofií „bližší košile nežli kabát“. To se projevilo třeba v nedávné minulosti při zajišťování roušek v covidové invazi, dnes při tahanicích o plyn… a vůbec, ty kecy o vyrovnávání životní úrovně, když např. existuje výrazný odliv zisků z ČR, a předtím omezení některých tradičních oborů (viz. cukrovary nebo vinice atd.); no prostě ČR jako kolonie Západu.

V dnešním již krizovém období je potřeba mít u kormidla schopné persony, které učiní rozhodné kroky k překonání těžkého období. Nutno konstatovat, že časy příští budou ještě horší. Tento pohled do vlastních řad mně dává jedinou odpověď: Tato vláda včetně parlamentu v čele se „svetrovou humoristkou“, podle toho, co už předvedla (spíše co nepředvedla), nemá na to, aby ČR vyvedla do klidnějších vod s co nejmenšími ztrátami. I přes očekávaný výsledek hlasování v parlamentu je na stole jediné řešení – demise a nové volby!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…