Miroslav Macek: A tak my si u nás žijeme...

02.09.2021 12:41 | Glosa

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: A tak my si u nás žijeme...
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Měsíční schodek státního rozpočtu se v srpnu stabilizoval na hranici 20 miliard korun. Ministerští experti netají uspokojení ze srpnové rozpočtové bilance.
Tak tomu říkám titulek! No comment.

***

Světová zdravotnická organizace (WHO) v úterý oznámila, že eviduje již pátou mutaci koronaviru, která „může zamíchat kartami pandemie“. Jmenuje se „mí“ a nákaza touto variantou se vyskytla už i na Slovensku. Podle vědců může být odolná vůči očkování.
Tolik zpráva. Čtenář glos Jaroslav mi k tomu napsal:
Vedle řecké abecedy existuje též latinka, klínopis, mayské, chetitské a egyptské hieroglyfy, runy, čínské písmu, japonské písmo, rongo - rongo, azbuka, znaky z disku z Faistu a spousta dalších možností, takže se máme na co těšit, a to obzvláště výrobci vakcín.

***

Petr Paulczyński na facebooku:
Výjezdy prezidenta do krajů na setkání s občany v roce 2018 byla předvolební kampaň. Rozhodl s rychlostí čučkařů Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran. Zeman 3 x porušil zákon, ale nezaplatí pokutu, protože je prezident. Drahoš porušil zákon 6x a nezaplatí pokutu, protože je to promlčené.
A tak my si u nás žijeme. Kdyby náhodou někdo chtěl snižovat nadbytečné úředníky, tady má ideální příležitost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …