Miroslav Macek: Buďte solidární! Pořiďte si afghánské chrty

15.09.2021 17:58 | Glosa

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Buďte solidární! Pořiďte si afghánské chrty
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Nejmocnější muž planety? Bývávalo.
Bílý dům už poněkolikáté utnul živý přenos vystoupení amerického prezidenta Joe Bidena. V pondělí ukončil vysílání ve chvíli, kdy Biden mluvil s představiteli státu Idaho o vážných lesních požárech. Prezidentova mluvčí již dříve připustila, že její tým znepokojuje, když Biden odpovídá na neplánované otázky.

***

Ve specializovaném zařízení pro seniory s mentálními chorobami a demencí Kosmatec v obci Ubl´a v okrese Snina má polovina klientů potvrzenou nemoc covid -19, pozitivní je též šestice personálu. Od 3. září, kdy zaznamenali prvního pozitivního, jim dva klienti zemřeli. Původ nákazy neznají, všichni klienti i personál byli proti covidu očkovaní.
Tolik zpráva Tiskové Kanceláře Slovenské Republiky.

***

Ministr zdravotnictví Vojtěch oznámil, že roušky se ještě dlouho sundávat nebudou. Čímž mě potěšil, neboť již měsíce jdu příkladem. Roušku nesundávám, neb ji nenosím.

***

Podle šéfa ÚZIS Ladislava Duška je návrat povinnosti testování i pro očkované jedince reálný, jestliže se nákazová situace začne zhoršovat.
Krásná ukázka nepřímé úměry: pro kšeftaře s testy se v tom případě situace dramaticky zlepší.

***

Times of Israel. com přinesly zprávu ze zapnuté kamery před nedělním zasedáním vlády, že několik ministrů se vyjádřilo, že restrikce spojené s coronavirem a lamentování, že neočkovaní zabírají místa v nemocnicích, jsou jen popudem k očkování a nikoliv ke snížení počtu nemocných.

***

Čeština je jazyk vtipný:
Buďte solidární! Pořiďte si afghánské chrty!

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.