Miroslav Macek: Český kocourkov nabírá na rychlosti

20.02.2020 15:49

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Český kocourkov nabírá na rychlosti
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Už dlouho jsem se tak nezasmál! Pravicoví politici se prý na demonstrace Milionu chvilek nechystají. Novinky.cz se zeptaly předsedy a místopředsedy lidovců, jednoho poslance pirátů, místopředsedy TOP 09, předsedy STANu a dvou europoslanců ODS. Prý pravice!!!

Český kocourkov nabírá na rychlosti:

Vloni rozhodl Ústavní soud, že ostravský hoteliér, který odmítal ubytovat ruské turisty, pokud nepodepíší odsuzující stanovisko k okupaci Krymu, tak činit mohl, neboť šlo o vyjádření jeho politického názoru.

Nyní Krajský soud v Brně potvrdil pokutu majiteli restaurace za to, že na facebookové stránce restaurace napsal „pro imigranty nevaříme, stopislam“. Inspektoři České obchodní inspekce mu za diskriminaci zákazníků udělili pokutu 25 tisíc korun, protože však muž vzkaz na sociální síti nechal, udělili mu další pokutu 60 tisíc. Podnikatel se bránil soudně a dospěl až k brněnskému krajskému soudu.

Soudkyně prohlásila, že „text byl způsobilý vyvolat pocit zastrašení nebo ohrožení a dotčení spotřebitelé nemohli předpokládat, že šlo jen o prázdná slova a že nikdo nikoho neodmítl.“

V odůvodnění verdiktu pak vysvětlila, že ostravský hotel služby neodepíral vždy, ale jen tehdy, pokud zákazníci nepodepsali dokument odsuzující okupaci Krymu, kdežto Ševčík rovnou napsal, že pro imigranty nevaří.

Čokoládová pusinka, zákusek populární hlavně během německých únorových karnevalů, narazila na odpor kvůli svému údajnému rasovému podtextu. V cukrárně v Kolíně nad Rýnem totiž zákusek vyrábějí v podobě černošské hlavičky s velkými rudými rty. Majitel podniku se obvinění brání, podle něj jde o dlouholetou cukrářskou tradici.

Stejně tak má dlouholetou tradici lidská blbost, jak vidno z protestů, dodávám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…