Miroslav Macek: Dlouho očekávané šílenství propuklo naplno

11.01.2021 14:30

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Dlouho očekávané šílenství propuklo naplno
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Premiér Andrej Babiš přeci jen bude očkování v Česku řídit sám. Potvrdil to v rozhovoru pro server novinky.cz. V něm uvedl, že tak důležitou logistickou akci nemůže řídit nikdo jiný, protože nemá takové zkušenosti jako on.

Dlouho očekávané šílenství propuklo naplno. Teď už jen prohlásit, že je Napoleon. Viz jeho prohlášení: "Má-li někdo diabetes, tak má určitě o tom doma fůru papírů. Podvodům, že by chtěl někdo předběhnout, lze předejít jen tak, že ten papír přinesou."

 

Český Kocourkov zdárně pokračuje:

Ministr Blatný zastavil očkování většiny zdravotníků, tak jak začalo v prosinci fungovat. Informovala CNN Prima News. Ta se odkazuje na interní dokument Ústřední vojenské nemocnice, který má k dispozici. Podle dokumentu by od soboty měli dostávat vakcínu jen zdravotníci, kteří jsou přímo v kontaktu s covidovými pacienty a dále klienti a zaměstnanci domovů pro seniory.

„Nemocnice jsou na hraně svých kapacit. Otevírat polní nemá smysl, protože není dost personálu. Potřebujeme snížit jeho nemocnost, proto mají zdravotníci prioritu v očkování. Pomoci by mohlo i otevření škol, aby se vrátily sestry, které pečují o své děti doma,“ uvedl na tiskové konferenci k hodnocení stavu epidemie ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Přesně za týden by se měli senioři nad 80 let začít přes internet přihlašovat na očkování. Do centrálního rezervačního systému na adrese crs.uzis.cz bude muset zapsat své jméno a osobní údaje každý, kdo má zájem o očkování proti onemocnění covid-19. Do něj budou občané vkládat též osobní citlivé zdravotní údaje.

„Jakékoliv zadávání těchto údajů uvidí pouze občan, jedná se o anonymizovaná data a citlivé údaje uvidí až z vaší karty váš očkující lékař, kterému budete muset své údaje o zdravotním stavu prokázat lékařskou zprávou,“ ujistil o zabezpečení údajů jeden z architektů programu Patr Šnajdárek.

Prymula: Zákaz vzdálit se více než 15 kilometrů od domova by předešel situaci na horách.

Několik desítek lidí se v sobotu večer navzdory platným vládním nařízením bavilo na nelegální párty v Melantrichově ulici v centru Prahy. Do budovy si pro účastníky došli policejní těžkooděnci.

 

MUDr. Martin J. Stránský:

Jako lékař se ptám:

Kolik lidí zemřelo a zemře následkem mediální a vládní hysterie? Jsme svědky rekordního nárůstu úzkosti a deprese, což zhoršuje všechny rizikové faktory pro tzv. „rychlé“ smrti, jako jsou mozkové mrtvice a srdeční infarkty.

Počet sebevražd se ztrojnásobil (9. 11. 2020 Medical Tribune).

Dále je tu omezení lékařské péče „běžných“ nemocí, jako je cukrovka, zvýšený krevní tlak atd.

Dále je tu odložení předem objednané péče, například vybavení ortézy či operace kyčle, takže pacienti žijí dál v bolestech.

Dále jsou tu poškození dětí, které jsou ponořeny do toxického prostředí digitální výuky na dálku, omezení příjmů matek, které s nimi musí zůstávat doma, a rozklad podnikatelského prostředí a všeho s tím spojeného.

Měl bych ale jednu nepříjemnou připomínku k těm dnes bezesporu tak vytíženým, unaveným a zbytečnými konflikty na sítích naštvaným zdravotníkům: Vaše snaha ochránit seniory měla začít už podstatně dříve. Bylo třeba dlouhodobě lidem vtloukat do hlav, že mají o sebe pečovat, pohybovat se, cvičit, chodit. Ne hlavně předepisovat množství léků, které už nefungují ani jako a naopak ničí starší organismus. A teď nám zase říkáte, počkejte na zázračnou vakcínu a zavíráte seniory do izolace, která se nutně nepříznivě odráží na jejich duševním i tělesném stavu!

A úplně na závěr: Braňme se proti viru, nosme roušky, myjme si často ruce, užívejme vitamíny, cvičme, choďme na procházky, dodržujme odstupy a jiná opatření proti šíření nemoci. Braňme se ale také tomu, aby nás oslabili, rozdělili a definitivně ovládli. Zvyšujme imunitu, a to nejen vůči virům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …