Miroslav Macek: Jak to, že Číňané houfně neemigrují do rájů svobody?

20.03.2020 20:13

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Jak to, že Číňané houfně neemigrují do rájů svobody?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Existují dva základní směry příštího vývoje.

1.) dramatické zmenšení a zkvalitnění státního aparátu, decentralizace, debyrokratizace a ponechání co největšího prostoru pro podnikavost a pracovitost lidí.
2.) centralizace, zvětšení státního aparátu a šikany, nové daně a nové přerozdělování, vše pod bruselskou hlavičkou Německa a Francie, s libými kecy o nezbytnosti táhnout za jeden provaz, vždyť jsme všichni Evropané, a setrvalé další a další zmenšování prostoru pro svobodné rozhodování lidí pod záminkou jejich „ochrany“.
Doufám jen, že se v Česku objeví skutečný státník, který v silně pravděpodobném případu, že se nastartuje druhá možnost, bouchne pěstí do stolu a svolá lidi do šiku, aby měl politickou sílu prosadit kratičký zákon číslo 1 nové, pokoronavirové éry: česká legislativa je nadřazena eurounijní.
A pak, jako v tom starém vtipu o nefungujícím nevěstinci, nezačne chaoticky přesouvat postele sem a tam, ale vyhází neschopné kurvy, aby mohl co nejrychleji uskutečnit bod číslo 1.

***

Zvláštní! Zdá se, že zásilku roušek a testovacích sad z Číny nebudou někteří spoluobčané vítat na letišti mávajícími tibetskými vlajkami.

***

Miloš Zeman opět nezklamal:
Nic starého nezapomněl, nic nového se nenaučil…

***

Narazil jsem v tisku na zprávu o tom, jak totální úbytek čínských turistů decimuje turistický ruch. Do Německa jich totiž přicestovalo v roce 2018 2,85 milionu, do Japonska 16 milionů, atd. atd.
Na té zprávě je ovšem nejzajímavější jedna věc, které by si měli povšimnout hlavně vyvěšovači tibetských vlajek: jak to, že Číňané „nehlasují nohama“ a houfně neemigrují do rájů svobody a prosperity ze své nesvobodné, totalitní, nedemokratické země?

***

Čtenář glos J. V. mi napsal:
Velmi mne překvapuje, že jsem za celou dobu koronavirové kampaně nezaslechl žádnou zmínku o Civilní Obraně. Vždy jsem si myslel, že právě pro tyto případy ji máme a bylo mi divné, že v době teroristických útoků a značně omezené armádě (početně) o ní není slyšet. Existují vůbec nějaké sklady ochranných pomůcek pro případy biologického napadení (současný stav)? To budeme masky, atombordely a testy taky nakupovat v Číně až po napadení biologickou zbraní? Na vojně jsem byl chemický instruktor, a tak nějaké povědomí o těchto prostředcích mám.

***

Petr Paulczyński na facebooku:
Všimli jste si, že koronavir napadá jen muže a ženy a těch ostatních 49 pohlaví si vůbec nevšímá?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…