Miroslav Macek: Když jde o kšeft, leze se holt do každého zadku

28.01.2016 18:13

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Když jde o kšeft, leze se holt do každého zadku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Spousta dnešních pisálků by zřejmě vytvořila k Sokratovu výroku „Vím, že nic nevím“ titulek „Sokrates přiznává, že nic neví.“

Teď si uvědomuji, že existuje ještě jedna demokratická a „elitami“ uznávaná možnost zbavení se Sobotky, kterou Zeman opomněl zmínit: nazývá se Majdan…

Když jde o kšeft, leze se holt do každého zadku:

…a evropské kulturní zvyklosti jdou stranou. Italové při návštěvě ustoupili požadavkům íránské delegace a před tím, než Íránský prezident Hasan Rúhání v rámci své návštěvy Říma vstoupil do muzeí římského Kapitolu, zakryli všechny nahé sochy.

Centrum Stockholmu už není bezpečné město. Hlavní železniční nádraží a jeho okolí okupují gangy nezletilých přistěhovalců marockého původu, kteří okrádají kolemjdoucí, sexuálně obtěžují ženy a napadají pracovníky ostrahy. Přiznala to švédská police s tím, že nadále není schopna zjednat pořádek.
Netušil jsem, že v Maroku zuří válka…

Sedmnáctiletou Dánku, která se s pomocí pepřového spreje ubránila sexuálnímu útočníkovi, čeká pokuta 500 dánských korun (1800 Kč). V zemi je totiž zakázáno pepřové spreje vlastnit. Raději bez komentáře…

Tomáš Cikrt:

V historii bude Bohuslav Sobotka zapsán jako ten, kdo umožnil oligarchům vládnout. A přestože trojjedinost Andreje Babiše je jenom sofistikovanější podoba korupce a přestože tahle vláda má nejvíce veřejných zakázek bez soutěže v historii, bude nás premiér přesvědčovat, jak jsou dobří, protože v nějaké přiblblé tabulce korupce Česko poskočilo o dvacet míst nahoru.

Přítel Z. Š. mi napsal:

Cestou do Uherského Brodu na lávce přes silnici krásný transparent: „Rádi přijmeme všechny uprchlíky, kteří budou prchat ze západní Evropy před islámem“.

Karolina Stonjeková ke slovům Jiřího Pospíšila, že zvažuje kandidaturu na prezidenta republiky:

Tak logiku to dává! Kalouskovi odešlo z čela TOPky kníže a preference strany jedou dolů jak páternoster. Moc použitelného materiálu už nezbývá: Leoš Heger bude navždy zapsán jako neúspěšný ministr zdravotnictví, Helena Langšádlová má sice tmavé vlasy, ale když otevře pusu, slyšíme blondýnu jak z lidových anekdot a Gazdík spolu s ostatními STANisty pomalu, ale zato jistě bere kramle. Zbytek politiků jsou no name´s.

A Kaldovi je dozajista jasné, že chce-li si udržet svoje core voliče, levicové liberály městského typu, tak sebe by do ještě většího popředí vystrkovat neměl. Chce to prostě nějakého Karla římská dvě - ovšem mladšího a schopného hovořit plynně a srozumitelně česky... A tak přichází na řadu Jiřík. Je sice momentálně uklizen v Bruselu, ale má jednu velkou výhodu - vždycky se vyznačoval tím, že se nevyznačoval vůbec ničím a díky tomu nikomu nevadí. Navíc odešel z té zločinné kmotrovské ODS a na to český (levicový) intelektuál slyší. Takže nakonec může Kalda s Jiříkem udělat terno: všichni rázem zapomenou na to, že je jeho kůň, tak jako na to zázračně zapomněli u Karla, a budou ho podporovat. Kalouskovi tak poskytne politické krytí další "respektovaná osoba" a on díky tomu ještě pár měsíců bude živit naději, že svůj nemastný, neslaný, rádoby pravicový projekt udrží nad pěti procenty. Dobrý tah!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…