Miroslav Macek: Na pražské radnici jde o prachy a moc

24.05.2013 11:21

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Na pražské radnici jde o prachy a moc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

To zas bude „zasvěcených“ komentářů k situaci na pražském magistrátu! Přitom stačí chvíli vyčkat, až se usadí mediální kouř, kal a pěna a bude vše křišťálově čisté: jde o prachy a o moc. O moc prachů a moc je přerozdělovat zase chvíli jiným kamarádům a kamarádům kamarádů…

22. května, v den 200. výročí narození Richarda Wagnera, se konal v Bayreuthu galakoncert pod taktovkou Christiana Thielemanna. I Japonci jej přenášeli. Česká veřejnoprávní televize v té době dávala besedu o katolické buzně…

Daniel Kaiser v Lidovkách:

Kdybych měl hledat „ruské“ trendy v dnešní české společnosti, na prvním místě bych jmenoval vyskoké tempo, jímž se oligarchové s přímými zájmy v politice nebo s přímými vazbami na vysoké politiky zabydlují v tuzemských mediích (Bakala, Soukup, Babiš a j.) Někdy to vypadá, že na odiv vystavovaná posedlost gravitací nového prezidenta k Rusku je dobrý způsob, jak svou vlastní „rusifikasci“ zakecat.

Americký ekonom Murray Rothbard:

Kdyby byly přesně dodržovány zákony, ani na jednom neweyorském staveništi by nešlo pokračovat v práci. V mnoha zemích by bez korupce, která anuluje vládní zákazy, daně a nařízení, prakticky zmizel veškerý průmysl a obchod. Řešením proto není odsoudit korupci a zdvojnásobit opatření proti ní, řešením je zlikvidovat ochromující vládní politiku a zákony, které činí korupci nezbytnou.

Čtenář glos P. B. mi napsal:

K Vašemu zamyšlení nad autobusy na zemní plyn:

Na většinu z těch, které byly zakoupeny doposud, byla čerpána dotace. Jsou totiž o cca 30-50% dražší než ty s naftovým pohonem. Je-li toto zvýšení ceny v přímé úměře k výši vyplacených dotačních příspěvků nechám na "moudřejších", kteří o dotacích rozhodují.

V provozu jsou pak tyto autobusy opravdu výrazně levnější. Ovšem jen a pouze proto, že na zemní plyn je uplatňována spotřební daň přibližně o 80% nižší!!! než na naftu. Čímž se nám dotační kruh a byznys pěkně uzavírá...

Čtenář glos Z. H.mi napsal:

Na pozadí sporu o Putnu vyvstává širší otázka, a to otázka o kvalitě našich vysokých škol, těch humanitních zvláště. Pokud chcete znát pravdu, stačí si poctivě odpovědět na následující test: Představte si , že Vás ve Vašem domě napadl násilník, který se k Vám vloupal. Vy jste ho zastřelil. Následně jste byl obžalován z nepřiměřené obrany, obžaloba tvrdí, že jste neměl střílet, ale slušně ho požádat, aby odešel.

Máte na vybranou dvě možné poroty:

a)složenou ze dvanácti profesorů pražských vysokých škol
b)složenou ze dvanácti náhodně vybraných popelářů

Co byste bral ?

Čtenář glos D. L. mi napsal:

Kauza docenta Putny mi evokuje dvě věci:

1. Pokračuje devalvace titulů. Zajímalo by mne, jaká formální kritéria stanoví Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy pro profesorská řízení. Jedno z nich by měl být ohlas vědecké práce. Dle databáze ISI Web of Knowledge publikoval doc. Putna 10 článků a pouze jeden z nich je citován, a to jediným autorem. V zahraničí je počet profesorů limitován možnostmi univerzity a pozice jsou obsazovány na základě konkurzů.

2. Pokračuje adorace akademických svobod, aniž by někdo definoval povinnosti. Je naprosto přirozené, že stát kontroluje činnost svých zaměstnanců.

Čtenář glos R. Č. mi napsal:

Určitě jste zachytil v posledních letech oblíbenou formulaci obhájců moderní výuky a odpůrců plošného testování: žáci se nemají biflovat, ale hledat souvislosti. Jak nalézat souvislosti mezi něčím, co žáci nevědí, již ovšem nikdo z nich neobjasňuje…

Opsáno z facebooku:

Tak se holt pražský primátor Svoboda vrátí do své gynekologické ordinace: vždyť mu může být jedno, jestli se na….dívá na magistrátu nebo v ordinaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…