Miroslav Macek: Náruč Merkelové už je poněkud plná

04.04.2016 13:36

Pondělní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Náruč Merkelové už je poněkud plná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pokud chcete vidět opravdu bombastické přivítání čínského prezidenta, podívejte se na video z jeho přijetí v Bílém domě…tohle kdyby předvedl prezident Zeman, tak se jeho kritici zcela pominou…nicméně chápu, že nyní mlčí (neb věděli již staří Římané, že Quod licet Iovi…) Ovšem pokrytectví je to nezměrné…

Iráčanům, zachráněným z válečného pekla, se u nás zastesklo po domově, a tak se nechali dopravit do Německa. 
Není typičtějšího a silnějšího důkazu, o co ve skutečnosti drtivé většině imigrantů jde.
Jenže náruč Merkelové už je poněkud plná, takže zřejmě půjdou postrkem zpět…bohužel budou dále tady nikoliv za peníze členů „neziskovky“, která je sem dopravila, ale za naše, z kapes vytažené…

Po advokátovi Altnerovi česká policie již 4 měsíce pátrá. Ve čtvrtek byl ovšem coby žalobce u soudu a zase odešel. Podivuhodné, že ano?

A zase se našel jeden, který kdysi vstoupil do KSČ, aby ji dle svých slov zlepšil zevnitř. Zdeněk Svěrák.
Kupodivu jsem nikdy nikde nečetl, že by někdo vstoupil do NSDAP, aby ten nacismus také zlepšil zevnitř. A přitom jich, když u nás takoví byli skoro všichni, muselo být! 

Apríl je den, kdy se nedá nikomu věřit. Takže je to vlastně den jako každý jiný.

Tomáš Haas:
Ale ani ten April už není co býval.
Pamatuji se na jedny noviny, které spolu s rozhlasovou stanicí na aprila otiskovaly jednu úplně vymyšlenou zprávu, nesmyslný komentář, nebo reportáž a vyhlásily čtenářskou soutěž - kdo ji první najde a zatelefonuje redakci, vyhrává.
Dnes už by to ani nešlo. Když se podívám do novin, musím si nad každou druhou zprávou říci: "Tohle by nikdo nevymyslel."
Dodávám:
Je to tak, Kupříkladu iDnes vydala na aprila následující zprávu: EU chce regulovat veškerý humor. Parodie budou muset být jasně označeny, vtipná videa musejí obsahovat varování a z internetových stránek zmizí vtipy, které nelze přeložit do všech unijních jazyků. Nová evropská směrnice chce zavést regulaci překladu humorného obsahu. Má za cíl ochránit evropskou kulturu i rovnou hospodářskou soutěž.
Nehumorné totiž je, že by to bylo docela dobře možné a jen se bojím, aby se toho nějaký ten bolševický EU komisař nechytil…

Čtenář glos P. B. mi napsal:
Poprvé jsem ve svých sedmdesáti viděl v NG vystavenou Slovanskou epopej. A konečně pochopil osud tohoto díla. Musí být zničeno! Stačí téma jednotlivých obrazů:
Jan Hus (upálen, a bez zbytečných dišputací), vítězné bitvy Jana Žižky (je dnes za banditu), bitva u Grunwaldu (zastavit expanzi německých rytířů, ta troufalost!), boj jihoslovanských národů s Turky (potrestat, a příkladně), Komenský (zapomenout, nevzdělaný lid se lépe ovládá, hlavně že se modlí), slavnost Slovanů na Rujaně (už z nich zbyla jen jména měst), Jiří z Poděbrad (ta drzost katolické církvi se protivit), slovanská pospolitost (to by tak hrálo, rozeštvat, rozehnat). 
Nejlépe všechno spálit na hranici. Jako Husa a další.
Snad jen zachovat ten první (zachycující vyděšeně obličeje dávných Slovanů kdesi v ukrajinských bažinách) a zrušeni nevolnictví na Rusi jako obrázek současného Ruska.
Zatím se to nepovedlo. Ale snaha byla. Zvlášť tragikomicky působí na výstavě promítané filmy o hledání kam s ní?, o tom, jak na ní nejsou peníze, úchylné návrhy (renomovaných) architektů a převoz děl do NG. Píše o ní např. Zdeněk Mahler ve své poslední knížce, "stáli jsme před plátny v zámku v M.Krumlově a mrazem se nám kouřilo od úst", a pak převoz v klimatizovaných bednách... Všechno vydržela (ta Slovanská epopej)!

Vox populi, vox dei:

Seberme těm zkurveným neziskovkám veřejné peníze a bude po problémech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…