Miroslav Macek: Nelze nevzpomenout slov doktora Štrosmajera o hlouposti a poletující holubičce…

01.10.2015 18:00

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nelze nevzpomenout slov doktora Štrosmajera o hlouposti a poletující holubičce…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Eurokomisař pověřený migrační krizí, řecký exministr zahraničí Dimitris Avramopuslos,prohlásil v rozhovoru se serverem Politico, že Brusel nedbá na politické dopady uprchlické vlny, protože tamní exekutiva nemusí procházet sítem voleb.

„Chtěl bych to vzkázat celé Evropě - přestaňte konečně uvažovat o dopadech migrace na politické scény jednotlivých zemí,“ dodal.

Nelze nevzpomenout slov doktora Štrosmajera o hlouposti a poletující holubičce…

Gatestone Institute, čísla z Německa:

„V srpnu přišlo do země rekordních 104 460 uprchlíků, čímž dosáhl součet za prvních osm měsíců roku 2015 čísla 413 535. Nejméně 80 % z nich jsou muslimové. Z celkového počtu potom tvoří muži 72 %, ženy 13 % a děti 15 %. Ve věkové skupině 18 až 25 let tvoří muži dokonce 77,5 %,“ uzavírá americký think tank, jehož předsedou je právník, bývalý americký velvyslanec Spojených států při OSN, poradce pro zahraniční politiku bývalého prezidentského kandidáta Mitta Romneyho a doyen americké diplomacie John R. Bolton.

S ironií nejdál dojdeš, aneb Petr Kalina na facebooku:

S tím multikulturalismem by se to nemělo přehánět. Jako pustit si doma do sluchátek Šostakoviče - to mi přijde správný. Číst si tajně pod peřinou Bulgakova, aby o tom soused nevěděl - to taky jde. Sem tam si koupit v sámošce kaviár a pak ho rychle zhltnout, když se nikdo nedívá - taky dobrý. Ale jít o narozeninách do ruský restaurace, normálně dát si tam fakt ruský jídlo... jako že veřejně... a to ve městě, kde je spousta podniků rychlého občerstvení - to už je moc, to už je teda přehnaný...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty