Miroslav Macek: O českém udavačství vědělo již protektorátní osazenstvo Petschkova paláce své…

14.02.2018 19:15

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: O českém udavačství vědělo již protektorátní osazenstvo Petschkova paláce své…
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Vymývání mozků se nezastavilo ani na Valentýna. Německá televize ARD měla v předvečer svátku na pořadu vskutku valentýnský program: Aufbruch ins Ungewisse – dystopii o poměrech po rozpadu EU, kdy se v některých státech dostává k moci krajní pravice, v Německu zavírají muslimy, homosexuály a jinak myslící Němce a z některých Evropanů se stávají imigranti – film ukazuje osud jedné takové rodiny, prchající na jih Afriky…

Dodávám: obavy musíme mít z takových vymývačů mozků a ne z „krajní pravice“.

Skupina českých katolíků napsala dopis papeži Františkovi, ve kterém ho vyzývají, aby neprodlužoval mandát současnému pražskému arcibiskupovi kardinálu Dominiku Dukovi. Ten koncem dubna oslaví 75. narozeniny, a dosáhne tak věku, kdy musejí podat demisi všichni katoličtí biskupové. Papež mu ovšem může prodloužit mandát, což si ale někteří věřící nepřejí, řekl v pondělí jeden ze signatářů dopisu papeži Jan Bierhanzl.

Tolik zpráva. O českém udavačství vědělo již protektorátní osazenstvo Petschkova paláce své…

Kdyby byl Andrej Babiš alespoň trochu chlap, tak by už dávno, pradávno řekl: „Ano, jako pracovník zahraničního obchodu pracující v cizině jsem byl logicky veden jako spolupracovník StB, jako ostatně všichni na takové pozici. Vždy šlo jen o ekonomické informace a ekonomické zájmy. Tečka.

A velká většina lidí by to brala. Ale lhát, zapírat, soudit se a žvanit o spiknutí? To je tedy úroveň opravdu babišovská!

Nizozemský ministr zahraničí Zijlstra tvrdil, že byl v roce 2006 coby tehdejší zaměstnanec firmy Shell tehdejším Putinově venkovském sídle svědkem Putinových slov, že považuje Bělorusko, Ukrajinu a pobaltské státy za součást „velkého Ruska“.

Jenže teď přiznal, že tehdy lhal, neboť na žádném sídle nebyl a nic takového na vlastní uši neslyšel. Prý to ovšem slyšel od člověka, který tam skutečně byl a kterému důvěřuje natolik, že to pustil ven za sebe, aby kryl svůj zdroj. Ale jinak prý je to sice velká chyba, ale jinak v pořádku…

Jo, jo, od jednoho důvěryhodného člověka jsem slyšel, že byl u toho, když Zijstra prznil malá děvčátka, ale musím krýt svůj zdroj…vše v pořádku, ne?

Řetězec slavného britského kuchaře Jamieho Olivera je před krachem a dluží, kam se podívá skoro dvě miliardy korun.

To je holt tak, když se namísto poctivé práce v kuchyni chce tancovat na všech svatbách současně…

Čtenář glos R. L. mi napsal:

Všude pořád čtu různé úvahy, proč volba prezidenta dopadla tak, jak dopadla. Je zajímavé, že prakticky všechny zveřejněné úvahy a rozbory provedli lidé, kteří nežijí na "venkově" (jak podle mého hanlivě v Praze označují celý zbytek republiky). Mnozí tvrdí, že Zemanovi vyhráli volby lidé v exekucích. To je podle mne hloupost, tito lidé v drtivé většině vůbec volit nešli. Že se mapa exekucí kryje s mapou Zemanových voličů, spíše vypovídá o tom, jak je ten který region chudý nebo bohatý. V jednom z těch chudých regionů (Karlovarský kraj) v malé obci bydlím celý život a většina místních žije od výplaty k výplatě bez nějaké naděje na výrazné zlepšení. A přitom tvrdě pracují. Všude v médiích slyší, jak se skvěle daří ekonomice, jak rostou platy, ale jich samotných se to netýká. Prahu vnímají jako vývěvu, která stahuje peníze z celé republiky. Vidí Blanku, Opencard a další nesmyslně utracené obrovské peníze, o kterých tento region může tak maximálně snít. A pak ti, o kterých se domnívají, že je obírají o peníze, na ně ještě vyvíjejí nátlak, co si mají myslet a koho mají volit. A pokud mají jiný názor, tak je urážejí. Takže pak logicky volí toho, proti kterému Praha bojuje. Protože nepřítel mého nepřítele, je můj přítel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…