Miroslav Macek: Pro vstup Chorvatska do EU byla prý jasná většina. Mně vychází 29 %

24.01.2012 20:08

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Pro vstup Chorvatska do EU byla prý jasná většina. Mně vychází 29 %
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pro vstup Chorvatska do EU se vyslovila v referendu jasná většina voličů, znějí titulky zpráv a komentářů. Zajímavé: k urnám přislo jen 44 procent voličů a z nich hlasovalo pro vstup 66 procent. Ať tedy počítám jak počítám, vychází mi, že vstup do EU schválilo 29 procent oprávněných voličů. Dovedete si představit ten řev a návrhy sankcí, kdyby takový výsledek referenda platil třeba v Rusku nebo na Ukrajině?

Jak se vyjádřil čtenář glos T. V., "naše německá socialistická media" toho o ohromné demonstraci v Budapešti na podporu tamní vlády a proti EU moc nepřinesla...

Zajímavý střet na nedávné ideové konferenci ODS v Hradci Králové:
Prezident Hospodářské komory Petr Kužel v reakci na vystoupení Jana Skopečka, kritizujícího podmínky podnikání: "Já vás žádám, abyste už nikdy nepoužíval nesmyslá data státní správy. Jsou lživá, nepravdivá a poškozují nás v zahraničí. Prostě to není pravda, založit firmu trvá jen čtyřicet minut!"
Jiří Bláha, vedoucí živonostenského úřadu z Hradce Králové: "Prosím vás, pane Kuželo, o jakém úkonu to tady mluvíte? Při registraci musíte nejdříve za notářem sepsat základní listinu, poté do banky složit peníze.Pak má pět dní na vyjádření živnostenský úřad a pět dní má i soud na zápis do živnostenského rejstříku. To je deset dnů, ovšem v nereálném případě, kdy jde všechno hladce."

Na této drobné přestřelce mne zaujala jedna věc: prezident Hospodářské komory této republiky je přesvědčen, že státní správa podává lživé a nepravdivé informace. Je-li tomu tak, co s tím z titulu své funkce udělal? U koho si stěžoval? Jaké poslance či ministry kontaktoval? Koho obvinil?

 Z korespondence architekta Josefa Gočára:
Vzpomínám - li na svoje dětství - pak musím přiznati - že se o mne nikdo nestaral, co dělám, natož, aby pozoroval moji duši - rodičové neměli toho času a snad ani zájmu: tak jsem vyrostl zcela o své újmě. Myslím si, že jest to kolikráte lepší, než ty nejlepší metody.
 Zcela souhlasím a k tomu doporučuji Vaší pozornosti výbornou knihu Josef Gočár - Otakar Novotný, kterou vydal S. V. U. Mánes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.