Miroslav Macek: Síť Al-Káidy katastrofickým způsobem zapomíná svůj majetek

13.09.2021 12:52 | Glosa

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Síť Al-Káidy katastrofickým způsobem zapomíná svůj majetek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jako bychom z historie nevěděli, že o nás vždy rozhodovaly velmocenské zájmy a naše domácí politika byla jen zástěrkou, tak také dnes vedeme žabomyší domácí předvolební války a nesledujeme blížící se volby v Německu. Pokud by kancléřku Merkelovou vystřídal šéf SPD Olaf Scholz, můžeme se těšit na uskutečňování jeho představ fungování EU, jak je sdělil listu Welt am Sonntag:
„V budoucnu by se mělo o evropské a zahraniční politice rozhodovat kvalifikovanou většinou namísto toho, abychom se vzájemně blokovali jednohlasným hlasováním. Cílem je, aby Evropa mluvila jediným hlasem a došla ke společným odpovědím v zahraniční politice, obchodní politice, ale také například v otázkách uprchlictví a migrace.“

***

Podle New York Timesů zabil americký dron v Kábulu namísto teroristů humanitárního pracovníka a dalších devět lidí včetně sedmi dětí. To ovšem od těch novinářů není pěkné, psát takto osobně. Jde přece o klasické „kolaterální ztráty“, což jistě pochopí i příbuzní a přátelé obětí a určitě nepřestanou milovat Američany jako dosud.

***

The Guardian
Šťastné nálezy strýčka Sama (Anne Karpf)
Den po útoku na Dvojčata byl nalezen na Bostonském letišti letecký manuál v arabštině a výtisk koránu v automobilu, vypůjčeném Mohammedem Attou.
Za méně než týden tu byl další nález, a to dva bloky od Dvojčat - Attův pas. Všichni jsme viděli ten blizzard papírů snášející se z Dvojčat, ale představa Attova pasu, který unikl z toho inferna nepoškozen, by měl být testem důvěřivosti i těch nejhorlivějších zastánců zákroku FBI proti terorismu.
A v pátek poté generálmajor Frank Hagenbeck prohlásil, že Američané našli ve výcvikovém táboře teroristů celou poličku vojenských manuálů k teroristickým útokům včetně manuálů, jak používat lehké automatické zbraně.
Odhlédneme-li od faktu, že síť Al-Káidy katastrofickým způsobem zapomíná svůj majetek, není podivné, že ta démonizovaná a mocná teroristická skupina není schopna zacházet s jakoukoliv zbraní bez manuálu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.