Miroslav Macek: V české politice už drahně let chybějí politici „s koulema“

15.02.2021 15:38

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: V české politice už drahně let chybějí politici „s koulema“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kupodivu ani mezi hejtmany se nenašel jediný, který by trval na tom, že zákaz vycházení po 21.00 hodině a uzavření malých obchodů a provozoven je nesmysl, který ničemu nepomůže. Neměl by například hejtman Kuba vystoupit z ODS? V takových chvílích mě vždy zamrzí, že jsem si název Občanská demokratická strana a zkratku ODS nenechal zapsat jako duševní vlastnictví. Obávám se ovšem, že si to zase necháme bez tohoto logického kroku líbit, neboť v české politice už drahně let chybějí politici „s koulema“ a lidé tedy už vesměs resignovali.

Česká televize navíc informovala o tom, že Ústavní soud zřejmě zruší zákaz maloobchodního prodeje. Pokud se tak opravdu stane a majitelé obchodů pak logicky zažalují stát o náhradu škody, neměli by ji namísto daňových poplatníků zaplatit ti, kteří tak rozhodli?

Němci se rozhodli, že jsme nebezpeční přenašeči covidu a proto pro nás uzavřou hranice, ovšem mimo české pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách. Navrhuji trochu revanše: což takhle tyto pracovníky do Německa nepustit a povolat je zpět do vlasti? Jakpak by na tom ze dne na den bylo saské a bavorské zdravotnictví a domovy důchodců? Obávám se ovšem, že si to necháme bez tohoto logického kroku líbit, neboť v české politice, jak už jsem výše konstatoval, už drahně let chybějí politici „s koulema“.

Podívejte se na zprávy z promrzlých částí USA, abyste pochopili, co znamená to globální oteplování v praxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …