Miroslav Macek: Zdražilo máslo. Podezírám z toho ruské hackery

05.07.2017 16:18

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Zdražilo máslo. Podezírám z toho ruské hackery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zdražilo máslo. Podezírám z toho ruské hackery.

Zahraniční dluh Česka stoupl v prvním čtvrtletí letošního roku o výrazných 1,128 bilionu korun na 4,656 bilionu. Téměř tedy dosahuje výše ročního HDP, v poměru k němu představuje 97,7 procenta. Meziročně byl dluh vyšší o 1,425 bilionu. Za růstem stojí především vyšší zadlužení bank a vlády související s nákupy dluhopisů zahraničními investory. Vyplývá to z předběžných údajů, které zveřejnila Česká národní banka (ČNB).

Podle ekonomických expertů, kteří se ovšem doposud vždy mýlili, to vůbec nevadí…

(N.Taleb: Vědci tento jev, při němž se „experti“ nepoučí ze svých předchozích selhání, studovali již před půlstoletím. Skutečnost, že celý život produkujete výhradně chybné předpovědi, nemusí být na překážku přesvědčení, že příště se již nezmýlíte.)

Ve školství je prý chronický nedostatek peněz. Vůbec se nedivím, když jsou naše daně promrhávány leckdy zcela zločinným způsobem – viz titul bakalářské práce studentky Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze A. Ch.: „Gender v textech punkové skupiny Visací zámek“.

Od roku 2018 se nebude konat hudební festival Bråvalla v Norrkopingu, který byl ve Švédsku největší a o tomto víkendu tam hráli System of a Down, Linkin Park a The Killers. Důvodem je vysoký počet obtěžovaných žen, policie přijala 11 zpráv o sexuálním napadení včetně znásilnění, uvedla v pondělí BBC.

Absolutně nechápu, co ti Švédové na těch přítomných muslimkách vidí, že jsou tak lačni sexu…

KSČM má ve volebním programu vybudování socialismu. Neuvěřitelné! Kdyby se porozhlédli, zjistili by přece, že už je vesměs opět dobudován…

Quae expetit animus, libenter credit čili Člověk rád věří tomu, co si přeje.

Proto to zklamání mnohých, kteří dnes tvrdí: „Kvůli tomuto jsme v listopadu klíči nezvonili“ — všichni sice toužili po změně zatuchlých poměrů, ale každý si tu změnu představoval jinak, v intencích toho, co si přál.

Dnes toho obratně využívají mnozí politikové, opětovně spoléhající na to, že nespokojenost se stávajícími poměry jim nahrne dostatečný počet hlasů, aby mohli chvíli vládnout, než lidem znovu dojde, že si představovali tu slibovanou změnu úplně jinak.

Dočetli jste další ukázku z knihy „Samomluvy Miroslava Macka“, ve které vyprávím o všelikých zajímavostech, které mne potkaly cestou od narození (téměř) do smrti, a které by Vám, jak doufám, mohly poskytnout jak zábavu, tak i trochu poučení. V knize jsou též ukázky z mé letité novinové a časopisecké tvorby, výběr z překladů poezie i prózy a také něco z vlastního literárního šuplíku.

Knihu „Samomluvy Miroslava Macka“ vydalo v líbezné úpravě (a v pevné vazbě s přebalem) nakladatelství Jonathan Livingston, avšak kniha nebude v normální distribuci - objednat si ji však můžete na dobírku přímo domů, a to za konečných 299.- Kč (tedy včetně balného a poštovného) na mailové adrese m.vitovcova@volny.cz, čímž zároveň vypomůžete firmě, která zaměstnává osoby se změněnou pracovní schopností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…