Okamura: Čeští novináři bezostyšně lžou a překrucují pravdu

19.01.2012 15:20

Reakce Tomia Okamury na články v MF Dnes a Reflexu. Psáno pro ParlamentníListy.cz.

Okamura: Čeští novináři bezostyšně lžou a překrucují pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Oba texty - jak Reflex, tak příloha MF Dnes nejsou zpravodajské, ale komentativní články psané s jediným cílem - jakkoli mě dehonestovat.

Nejsou první a nebudou poslední - nikomu neupírám právo mě nesnášet. To co je zlé je to, že tu novináři bezostyšně lžou překrucují  - a to prokazatelně. Připisují mi věty, které jsem nikdy neřekl, popisují to, co se nikdo nestalo, a to co se stalo se pokouší převrátit do co nejvíce negativního světla.

Paradoxní je všudypřítomné obvinění, že mám pod palcem média a média mě milují - udělejte si rešerše článků v posledním měsíci a zjistíte jaký to je nesmysl - není snad novinář, aby o mě nepsal s odporem. Televize i tisk si neodpustí k mému jménu přidat alespoň nějaké dehonestující přízvisko, adjektivum, které ukáže že jsem nezkušený legrační atd.

Celé vyjádření Tomia Okamury ZDE

Bezesporu by šlo takhle shazovat všechny zvažované prezidentské kandidáty a u většiny by si novináři ani nemuseli vymýšlet. V praxi se tak děje jen v mém případě. Pokud jde o mě -  budu se bránit - nenechám o sobě lhát beztrestně. Když někdo o mě napíše, že jsem mu nesympatický nebo ohrožuju jím vybraného kandidáta  je to v pořádku.

Lži a pomluvy ovšem překračují to, co je v jakékoli demokratické zemi přípustné. V těch nejkřiklavějších případech  budu uplaňovat právo tiskové odpovědi a největší lháře budu žalovat. Není přece možné, aby si kdokoli vymyslel nějakou pitomost, a pak ji předložil veřejnosti jako fakt.

Musím říct, že v těchto dnech zažívám děs a bezmoc z toho, jak nenávistní a nečestní dokážou někteří novináři být. Jeden analytik mi radil ať s médii nebojuju, že vždy prohraju. Chci říct, že nehodlám bojovat s médii, ale spolu s nimi proti těm, kdo média poškozují - s těmi, kdo lhaním a nenávistnými štvanicemi snižují vážnost a věrohodnost médií.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …