Oldřich Fischer: Abychom nepomohli vytvořit kastu malých českých Al-Caponů...

05.10.2015 18:25

Na schůzi Pirátů se dostavil též zástupce velkých heren. Ten v podstatě prohlásil: Dejte nám zákon. S malými hernami si už poradíme sami. I naši zástupci na magistrátě jen koukali, co vlastně chtějí za hrůzu uzákonit. Moje vyjádření:

Oldřich Fischer: Abychom nepomohli vytvořit kastu malých českých Al-Caponů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Jako strana Pirátů se snažíme o snížení počtu heren ve městech a obcích. Vezměme to popořádku. Ministerstvo financí umožnilo plošně téměř nekontrolovatelnou síť heren. Celé ministerstvo financí, včetně ministrů, bylo omámeno zisky plynoucími z hazardu. Žádnou jinou lidskou myšlenku (ideu) si ani ve snu nebylo ochotno  představit. Že s téměř totální dostupností hracích automatů zároveň vyroste záplava lidí na těchto automatech závislých. Že tím pomáhají rozbíjet vztahy mezi lidmi a i rodinnými příslušníky, že vznikla rozsáhlá vrstva zlodějů, kteří musí sehnat prachy na hazard, je vůbec nezajímalo. S nárůstem krádeží  zaplatíme další tisíce policistů. To je asi fajn. Problém by tedy mělo řešit ministerstvo financí. Ten, kdo tu hrůzu způsobil, měl by to zaplatit ze svého.

Když chceme dnes omezit počet heren v místě , (třeba čtvrti), ze 12 na 3 tak si musíme nejprve uvědomit jak to dopadne. Počet herních automatů se nezmění.  Ty stojí  třeba 130 000 Kč.  Ani trochu ojeté, se nikam neztratí.  Přejde většina do ilegality? Nebo je skoupí „ ti“ , co budou mít hazard státem chráněný? Ti si tyto automaty zařadí do stavu. Možná též, jako svou černotu. Možno se za rok, za dva ukáže , že to nestačí, a tak vzniknou pod hlavičkou jedné firmy legální pobočky. Snad „ Odštěpné závody.“

Teď proběhla zpráva, že policie nelegální automaty zabavuje. Co se s nimi stane? Policie je sešrotuje? Vždyť budou chybět. Budou vydělávat dál. Jestliže licenci dostanou třeba jen tři herny, tak jak budou vybráni jejich majitelé. Nebude to třeba jeden majitel těchto tří heren? Bude to příbuzný,  nejvyššího politika ve městě,  nebo jeho tajný finanční podílník? Nebo někdo s vazbou, na třeba, bezpečnostní orgány? Jak jsme se dočetli ve zprávách, tak v Moskvě, v branži hazardu, nakonec vyhráli ti s napojením na mocenské struktury. Policii. 

A to se ještě vzájemně  museli k moci prostřílet.  V Americe byla vazba – na soudce. U nás se snad střílet nebude, ale jak se vyjádřil – veřejně - jeden zástupce,  (asi předního kasina), tak oni (licencovaní), se pak s nelegálními hernami krátce vypořádají. Zákony asi k tomu potřebovat nebudou. Tak abychom, s dobrýmy úmysly, nepomohli  vytvořit kastu malých českých Al-Caponů. Ze závisláků neubude ani jeden. Řada politických potentátů se bude bít do hrudi. „To je jen moje skvělá práce“. Veškerá námaha práce naší strany přijde vlastně vniveč. Akorát pomůžeme , aby se nenávist mezi jednotlivými skupinami občanů ( tzv. nadlidí, těch co smějí vše, a prostých občanů) dále, (pokud to ještě jde),  prohloubila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.