Oldřich Fischer: Exploze porodnosti

25.10.2015 7:50

Před několika lety jsem pracoval jako ostraha v bance. Za mým kolegou přišel jeho syn . Ten shodou okolností pomohl překládat z angličtiny do češtiny jedné mladší Číňance. Za nějaký čas se vzali , i když Číňanka byla o několik let starší než on. A měli dítě. Po nějaké době jsem toho hocha potkal. Při mé otázce na jeho manželství se vyhnul odpovědi. Zřejmě se rozvedli.

Oldřich Fischer: Exploze porodnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

V té době směli mít rodiče v Číně jen jedno dítě. To však neplatilo, když byli mimo Čínu. Pak mohli mít dětí , kolik chtěli. Nevím jestli jsem tenkrát správně rozuměl, nebo jestli ten zákon v Číně platí dodnes.  Jestliže je tomu tak dodnes, potom přímé letecké spojení s Čínou,  před časem  vyjednané naší vládou, může všem movitějším Číňanům  výrazně usnadnit,  aby měli další děti bez jakýchkoliv problémů v Čechách.

Měli by pak zde narození Číňánci i státní příslušnost českou ? Myslím, že potom by velice snadno mohlo být v Čechách mnohem více Číňanů než Čechů. Historicky zítra by nás ve volbách přečíslili  a pak z nás bude maličká čínská provincie uprostřed Evropy se zákony platnými v Číně. To bychom pak směli mít také pouze jedno dítě? Čekal by nás osud Australských  Abodžirinců nebo amerických Indiánů? Nebo bychom zmizeli jako polabští Slované?

Neslyšel jsem v televisi jedinou připomínku k tomuto a dalším návazným problémům. Přeci není normálně možné , aby celá politická elita státu  uvažovala výhradně naprosto primitivně. Nebo si myslí , že oni se tomu všemu vyhnou?  V současné době zájezdy nejvyšších představitelů státu do Číny vyzívají k ještě výraznějšímu pronikání a posílení čínského kapitálu v zemi a dalšímu nerozbornému přátelství s čínskými investory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

8:22 Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

Leckdo leckde by si možná chtěl zaparafrázovat s okřídlenou hláškou z filmu: „Tak co zas máte Kelišo…