Oldřich Fischer: K volbě prezidenta

15.09.2016 14:39

Všechna hesla na billboardech k volbám postrádají konkrétní cíle. S námi do Evropy. Dva slibují, že pro své děti vybudují skvělé společenské cíle atd. Navrhuji, abychom se trochu, sem tam, zkonkretizovali. Například Pražský Hrad. Zatím se světově zviditelnil pouze přístrojem, prý za milion, který nahradí ochutnávače alkoholu pro panovníka.

Oldřich Fischer: K volbě prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Další světový unikát je (prý za milion) odstřelovačské pušky pro ty, co popocházejí před branami hradu. Co ti mohou rozstřílet, když se ve službě nemají ani pohnout. Leda tak omylem brabce, co si jim sedl na čepici. A potom ty lživé fámy. Jakápak viroza. To je pouze současný zdravotní stav. Já také se kácím už po dvaceti vteřinách, když dělám holubičku. A je jedno, na které noze. A to jsem, myslím, nejméně o dva roky mladší, než prezident. To pro mě signalizuje pouze to, že není vyloučeno, že můžeme mít nové volby třeba zítra.

Z tohoto důvodu také nekandiduji na prezidenta sám. Považoval bych za nemravné, aby občané se jen dívali na prdlavýho dědka, jak pobírá obr gáži a většinu několikaletého mandátu promarodí. Za plnou gáži. Bez srážek pro nemocné, které zvláště pro minimálně příjmové občany jsou téměř likvidační.

V případě, že se takový politický velikán nedožije úplného konce mandátu, tak mu prostí občané proplatí i extra drahej funus. Kdepak, aby si ho platil sám. Takový prachy a je to nanic. Žádná partaj z toho nic nemá. President je nestraník  a myslím, že donedávna byl jako komunista bezvěrec. Pokud někam mezitím nekonvertoval. K nějaké nebo nějakým církvím.

To Vatikán uměl jinak!  Za papeže byl (když to šlo) vybrán ten nejstarší a nebo ten u kterého se předpokládalo, že co nevidět zkolabuje. Jednak si tento úřad užilo více kámošů a potom tý slávy okolo pohřbu. Při složité volbě nového papeže byly pro většinu účastníků  jistě vyplaceny dávky jako: cestovné, odlučné a stravné. Možná kalorné. Dobrej vejvar, ne? A tý slávy okolo. A reklamy!

Takové množství lživých fám jako o zdravotním stavu presidenta  jsme si naposledy užili, když nám blafly Jaslovské  Bohunice. Takový náš malý český miničernobyl. Navrhuji, abychom se pokusili vylepšit děsivou pověst Pražského Hradu dle francouzského vzoru. Po shlédnutí Offenbachovy  - La perichole - Geneve 1982 navrhuji, aby armáda přejala pochodový krok z tohoto kusu. Též podle současného trendu by mělo být v hradním vojenském útvaru minimálně čtyřicet procent slečen. Jako se bude vyžadovat v parlamentu. Aby nemohlo docházet k masovému samosexu.

Ostatní vojáci by se měli patřičně dolíčit. Dle tohoto vzoru může též být, nad vstupní branou do hradu, velký kubistický medailon současného panovníka. Možná, že za milion, bychom takový sehnali. Jediné co mi trochu nahání hrůzu, je následná činnost všelijakých firem jako OSA,  možná VOSA  a podobných.

Pak bychom se nedoplatili a hrad by schramstli, samozřejmě zákonným způsobem,  exekutoři. Osobně bych nejraději viděl na Hradě "Tykadlového buřiče" Romana Smetanu. Byl proti zlu. Byl za to trestně stíhán a odsouzen. Neznám nikoho jiného s rovnější morálkou a odvahou. Snad by mu mohl konkurovat jen Jára Cimermann. Ale při minulých volbách nám zatajili, kolik hlasů vlastně dostal. A to ho nestála kandidatura okolo 30 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…