Oldřich Fischer: Kdy vlastně pracují?

11.12.2018 20:10

Například Jiří Pospíšil je v Evropském parlamentu. Teď kandidoval na pražského primátora. Brusel je od Prahy asi 600 kilometrů. To si v Bruselu vzal aspoň čtvrt roku neplacenou dovolenou?

Oldřich Fischer: Kdy vlastně pracují?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Vždyť jsme ho slyšeli a viděli v Praze pořád. Těch plakátů s jeho obličejem. Nebo obden přijížděl vlakem? Na kole? Navíc je předsedou politické strany. 09. Pak společně se spolkem „stan“ (to je ten pro turisty?). Vždyť starostové byli vlastně každý původně z jiné strany. (Někteří z velké, jiní z malé. Ze severní? Z jižní?) Takže vlastně každý měl svůj protiprogram. Najednou, zázrakem, jsou snad pokrevní bratři. (Měli by je nejspíš svatořečit.) Koalicí lidovců s KDU (Křesťany?). Vždyť Unie je sama o sobě koalice. Tedy koalice na druhou. Jak to, že pro volby musí získat procento hlasů jako jedna strana? Když jsou Unie. Tedy koalice.

Je ve výboru pro Evropské fondy. Je prý vynálezce exekutorů? Likvidoval české chovatele kožešinové zvěře. Tím rozšířil odbytiště pro zahraniční chovatele. Těch se zákaz netýká. Co mu to od nich hodilo chechtáků? Zrovna letos je móda, že každý model v reklamách má kolem krku mohutnej – vlastně – chlupatej zvěřinec. Od jakéhokoliv huňatého tvora! Snad kromě lidí. Přitom byl na čele Óda. Ti skončili s mankem prý sto milionů. Všichni jsou vysmátí. Jistě s heslem: nám je to jedno, žádný exekutor na nás neplatí! Ani nevím, kolik partají vlastně prolezl. Vždy v nejvyšším vedení těchto stran. Ještě aspoň: Společně pro Prahu. Multistraník. Jako pí. Marvanová. Vždy v politice: kandidát na jakéhokoliv předsedu. Prezidenta?

Dle mě, všechny politické funkce ve státě budou muset být neplacené. Padesát let měli poslanci na hlasování o zákonech vlastně z práce na jednání 'opušťák'. Bohatě to stačilo. Každý 'politik' má soukromej kšeft. Jurečka včas přepsal majetek na manželku. Jako ministr: já nic a jeho rodina se pakuje na EU dotacích. Vše dle „zákona“. I Topolánkův syn je prý solárbaron. Schwarzenberg prý jako ministr dostal dotace od Kalouska asi 80 milionů a další miliony z Bruselu. Proti tomu je Čapí hnízdo akce jako „ ukradení balíčku cigaret z trafiky“. Kolik luxusních kravat jsme kvůli němu viděli se předvádět v televzi, ani nespočítám. A další a další. Válková prý k ministrování měla kšefty v Německu.

Všichni politici mají tolik výsad, že je ani nestačí všechny využít. Dvakrát delší dovolená, než mají lidi. X zájezdů ročně po celém světě. Imunitu na jinak pro lidi trestnou činnost. Hlavně finanční. Její výše nemá žádný strop. Tuhle jsem viděl spis o asi padesáti rozkrádacích velekauz, na něž je policie krátká. Odhaduji, že tolik výsad nad nevolníky neměli ani gubernátoři, za cara, v Rusku. Tak jim na práci nezbude vůbec čas. Těch placených komisí a správních rad. Téměř nikdy, alespoň s minimální kvalifikací v žádném z potřebných oborů.

Pražský primátor nebyl nikdy stavař, architekt, dopravák, vodohospodář, energetik, od hasičů a záchranářů (při živelných katastrofách), epidemiolog. Místo pro Prahu potřebných kvalifikací, paní, snad kvalifikací, něco jako knihovnice – z vnitra. A Dolínek. Místo primátorování taky trávila snad celý den mazáním (ale jenom některých) čmáranic na jednom baráku ve Vršovicích v Krymské ulici. (Horší ulici snad Vršovice nemají.) A to snad i s poslancem Ferim. To je náplň práce, pro primátora, jak noha. To už se vyrovná primátorovi, který když byl zvolen, tak si udělal dlouhodobý výlet do Himálaje. Asi i jeho Dolínek hravě zastal. Proč je to, proboha, placená funkce?

Na mostní údržbu jsou v rozpočtu města třicet let vynakládány miliony. Padesát let se žádný neopravil. Kam ty miliony zmizely? Co na to policie? Trochu zprůjezdnit Prahu by pomohly tak dva nové mosty. V Suchdole a v Libčicích nad Vltavou. O nich se mluví padesát let. Přejezd přes Vltavu je až dvěma úzkými pruhy v Kralupech. Holt je praotec Čech ani císař pán nepostavili. Kandidující kravaťáci v Praze 7 se kasali, že postaví koncertní síň. Vůbec si nevšimli, že například jejich Sokol nebere na cvičení ani žáky ani rodiče s dětmi. Je obsazeno. A kandidujícím kravaťákům straší ve věži koncertní síň.

Na kandidování ve stranách mají čas lidé, co v práci silně pauzírujou. Obyčejný lidi pracujou. Takže vždy zvolíme ty, co na práci nestačej. Proto to tak vypadá.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.