Oldřich Fischer: Nebude obrany

11.03.2017 13:30

Ministerstvo školství , jehož činnost „objímá“ svou starostlivou péčí děti od asi dvou až do dvaceti let, vrhlo svůj elán směrem k potírání: xenofobie, rasizmu, antisemitismu, národnostní a náboženské nesnášenlivosti.

Oldřich Fischer: Nebude obrany
Foto: MŠMT
Popisek: Ministryně školství

Na tyto aktivity si naordinovalo téměř padesát milionů. Ty se vybraly daněmi od obyčejných lidí. Těch, co pracují.  Nedovedu si představit, jak  bude paní ministrině potírat  například xenofobii u žáka druhé třídy. To asi, když třeťák bude nakažen xenofobií, tak vyfasuje tři roky vězení natvrdo? Páťák let pět? Jak to takový třeťák vlastně pozná, že je nakažen?  Má vůbec šanci se vyléčit? Jsou na to nějaká antibiotika? Ani já, jako snad dospělý, nedovedu říci, co vlastně cizí slovo xenofobie znamená. Pomůže mi, si často mýt ruce?  I já, ať řeknu cokoliv, nebo vůbec nic, tak budu „potřen“ ? Čím budeme potíráni? Kopálovým lakem? Olovnatou bělobou? Zakázaným suříkem. Nebude možné, aby byli omylem stíháni i ti co používají xenonové žárovky? Vždyť chybička se vloudí.

Kdo bude rozhodovat o tom, co se smí a nesmí říci ? Vždyť to bychom se musili bát  i v restauraci si beztrestně vybrat z jídelního lístku. Co kdyby tam bylo nějaké závadné slovo. Bude „ Výzkumným ůstavem“ ministerstva školství vydán slovník „ dovolených“ slov? Bude u každého policisty stát aspoň jeden poradce přes tuto problematiku? Bude se z těchto problémů třeba maturovat? Jaké bude pracovní zařazení těchto pracovníků? Něco jako uliční důvěrník, nebo s imunitou jako státní úředník? Bude chodit s připravenými želízky?  Ono to vypadá, že i film : Cikáni jdou do nebe, bude už v názvu trestný.  Co teprve Shakeasperovův  Othelo? Nejmíň dva folianty obžalob by se na to daly napasovat. Co celé jeho dílo zakázat!

U náboženské snášenlivosti jsme úplně ztraceni. Donedávna se i jednotlivé ráce křesťanů vyvražďovaly. To vynecháme půl českých dějin z výuky dějepisu?  Co druhá světová válka? Tam Vatikánští křesťané pozabíjeli asi dvacet milionů Pravoslavných Křesťanů. I tady bude o událostech úplná cenzura? 

Asi padesát melounů na takový chimérický projekt. To se rozfofruje za měsíc?  Za rok? Za dva? Vždyť to je balík, jaký vygeneruje snad velmi úspěšná průmyslová sekce. Peníze si naordinuje pár kámošů? Snad jako „vedlák“? Budou se na tuto „ práci“ nabírat lidé výhradně přes Úřady práce? Sám bych se nabídl a přežvejkal tak dva nebo tři melouny. Bude to placeno v hodinovce? V úkole? Budou mít všichni píchačky? Jako v supermarketech? Budou též cílovky. Kolik kdo „potře“ nebožáků? Nebo kolik jich kdo dostane do lapáku? Jako jsme zavírali – kulaky?  Budou se též krátit zaměstnancům mzdy, například dvě měsíční výplaty, když někdo nevykáže dost „potřených“? Protože se jedná o veřejné peníze, bude na počítači jmenný seznam všech, co kdo kolik peněz dostal a vlastně za co?

Aby žádný xenofob neunikl, tak od prvé třídy budou chodit všichni žáci na detektor lži? Tím se odhalí počet nakažených prváků. Každoroční jejich detektorování nám odhalí  kolik naxenofobovaných žáků jsme předělali, a kolik ne. Kolik jich k předělání ještě zbývá. Ukáže-li se, že například sedmák je k potírání imunní a nejde tudíž napravit, může dostat i doživotí v lapáku?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…