Oldřich Fischer: Požádejme milice

06.10.2015 17:30

Stát vysílá na ochranu našich hranic před utečenci prý 2000 vojáků. Voják je dobře placený zaměstnanec státu. Když vyrazí pracovat do světa, tak je proti běžným občanům, v balíku.

Oldřich Fischer: Požádejme milice
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Vojenské vozidlo, ilustrační foto

Proto šel taky dělat vojáka. Jeho kvalifikace je, koho mu poručej , zastřelit i na kilometr. 

Taky by měl, jak se povídá, mít schopnost, uběhnout i několik kilometrů v celku, s plnou polní. Bez řady oddechových přestávek. To je pro úlohu, kterou mají teď vojáci řešit, kvalifikace naprosto nevhodná. Někde na parkovišti, nebo na nádraží, ve vlaku, není třeba, aby uměli uběhnout deset kilometrů v celku, a pak vystřílet ze samopalu, třeba naráz, několik zásobníků, do hromady hodně vzdálených lidí.

Na usměrňování nespokojených lidí máme přeci v podstatě armádu, na tento úkol vycvičených milicionářů. I mezi nimi je mnoho vzorných samopalníků. S patřičnou medailí.  Ke každému policistovi, co provádí kontroly, ve vlacích , autech, (i nákladních) a na silničních přechodech, by bylo daleko vhodnější, přidat třeba tři milicionáře. Tím bychom nastalou situaci naprosto personálně pokryli.

O úloze milic v našem přechodu k neokomunismu,  jsem se již podrobněji vyjádřil na fóru Pirátů - viz můj příspěvek: „Co je štěstí.“   Ve všech institucích: vládě, parlamentu,  senátu, i ostatních centrálních úřadech, by jistě ostatní zbývající spolupracovníci nasadili pracovní Stachanovské tempo , aby jejich dočasnou nepřítomnost, v těchto institucích, za ně pracovně pokryli.

Co mně paměť sahá , tak někteří se skoro celou pracovní dobu, věnovali milicím. Ráno si uvařili čaj a pak šli. Odpoledne zhlédli, jestli jejich podřízení, řádně pracují. Jednou měsíčně jim podepsali píchačky. Jejich výcvik, ošacení, vyzbrojení , diety na cvičení a ostatní jsme zaplatili všichni. Bylo by minimálně slušné, aby v době ohrožení státu, alespoň část toho, co do nich občané vložili, vrátili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …