Oldřich Rambousek: ANO - něco tady smrdí aneb Kobliha bude novou českou měnou

29.11.2017 21:19

Spím, či bdím, ale vím, že toto stalo se v jedné zemi mezi kopci, kde kobliha stala se vším! Ano kobliha - to nafouknuté nic. Jehož prostřednictvím bude lidem hic. Kde lid je zblblý těstem a éčky a pak je ostříhán jak ovečky.

Oldřich Rambousek: ANO - něco tady smrdí aneb Kobliha bude novou českou měnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítěz parlamentních voleb 2017 se stal Andrej Babiš. Jeho Hnutí ANO získalo ve sněmovně 78 křesel

O čem je tu asi řeč, vážení spoluobčané? Inu o tom, co je možné snad jen v České republice nebo v Somálsku - tedy v nejvyspělejších, a hlavně demokratických zemích, kde čest, slušnost a právo má skutečně tu největší společenskou váhu. Kde národ je natolik inteligentní a vzdělaný, že si žádný politik nedovolí ani pomyslet na nějakou tu nekalotu, natož aby připravil daňové poplatníky o miliony, či je záměrně uvedl v omyl.

Pořád ještě nechápete? Tak pojďme k věci samotné. Jak všichni víte, nedávno proběhly parlamentní volby, jejichž vítězem se o koňskou délku stalo hnutí ANO. Osobně však považuji výraz hnutí za přehnaný a spíše toto uskupení nazývám markentingovým projektem. To však není až tak důležité. Mnohem důležitějším faktem je to, že v souboji o moc a poslanecké mandáty v naší zemi používá tak říkajíc zvláštní postupy.

Příkladem budiž kandidatura senátora Hlavatého ze Dvora Králové n/L na post poslance parlamentu ČR. Nebylo by na tom vcelku nic zvláštního, kdyby pan Hlavatý nebyl již senátorem. Tím došlo ke koliznímu postupu, neb souběh funkcí poslance a senátora je nepřípustný. Ospravedlnění pana senátora Hlavatého před veřejností ve smyslu, že nevěděl, že toto není možné, neberu a považuji to za lež. Přeci tak inteligentní člověk, jako je pan Hlavatý, který je navíc úspěšným velkopodnikatelem, politikem a senátorem, aby takto zásadní věc nevěděl? K tomu takzvané hnutí ANO má své právníky, legislativní radu atp. Oni moc dobře věděli, že takto postupovat je špatné, ale bylo to pro hnutí ANO důležité pro násobení vlivu, dát na kandidátku do PS člověka, jenž je v naší oblasti široko daleko známou tváří! Tedy nic jiného, než vylepšení image kandidátky, což svými slovy potvrdil i pan senátor, který řekl, že kandiduje proto, aby pomohl hnutí ANO. Vyřkl i to, že na kandidátce je takříkajíc do počtu, a proto kandiduje až z 18. místa.

Zcela zásadní je ale to, že občanům před volbami nikde neřekl - NEVOLTE MĚ, NECHCI BÝT POSLANCEM. Že nechce být poslancem, bylo řečeno až po volbách, a je tím zjevné, že uvedl občany v omyl a hnutí ANO se provinilo stejným způsobem, protože ani ANO voliče neinformovalo, že pan Hlavatý nechce být poslancem.

Když přeci něco nechci, tak tam nelezu! Ono uvedení občanů v omyl má však ještě další konsekvence! Jednou z nich je ta, že tento postup nejenže je nemorální a nečestný, ale hraničí i s trestným činem poškozování cizích práv! Hlasy voličů v tomto případě ztratily svou váhu a ziskem mandátů poslance zanikl panu Hlavatému mandát senátora. Odmítnutý mandát poslance panem Hlavatým a ztráta mandátu senátora vyvolaly nutnost doplňujících senátních voleb v oblasti Trutnovska. Tato zbytečná sranda bude stát daňové poplatníky přibližně šest milionů korun. Tedy na jedné straně nechá pan Hlavatý opravit mateřskou školku a na straně druhé pro svůj rozmar připraví daňové poplatníky o částku, za niž by mohla být klidně postavena školka úplně nová a luxusní.

Důkazem toho, že občané nevěděli nic o tom, že senátor Hlavatý nechce být poslancem, je to, že ho lidé vykroužkovali z 18. místa na kandidátce až na druhé!
Za sprostotu nejhrubšího zrna lze pak považovat výrok pana senátora, aby si nové senátní volby zaplatili voliči! Že ho nemuseli kroužkovat. Že však oni voliči byli uvedeni v omyl, o tom ani slovo! Ano, způsobili to voliči, ale na základě nepravdivých či neúplných informací. Cožpak volič nemá právo na včasné a pravdivé informace? Vždyť toto je jedno ze základních práv člověka a bohužel v tomto případě bylo porušeno! Jestli má tedy pan Hlavatý a hnutí ANO alespoň trochu cti, tak ony doplňující senátní volby zaplatí ze svého. Nikoliv však koblihami.

Také je docela úsměvný společný osud pana Hlavatého a Babiše. Před rokem 89 oba rudí až na prdeli, po 89 odhazování rudé knížky a následně závratná kariéra velkopodnikatelů. Dostali oba půjčky, které by běžný občan nikdy nedostal. Díky kapitálu se z kdysi rudých stali modří jak křečová žíla a dnes? Mají z nás lidí doslova a do písmene prdel!

Docela je mi smutno z toho, že k tomuto mlčí komunisté. Jak se však říká - účel světí v prostředky a bližší košile než kabát. Chcete-li dát hnutí ANO tichou podporu za nějaká ta křesla, tak budete držet hubu, že? Odkdy však komunista leze do análu buržoazii? Jak to tam nahoře máte, soudruzi? Je vám z toho dobře, pane Filipe, Ondráčku, Kováčiku, Dolejši? Asi ano. Chudák Marx s Leninem a Gottwaldem. Ti se musí v hrobech obracet. Kopnout do prdele by vás měli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…