Oldřich Rambousek: Jakákoliv konference o klimatických změnách při současné politické situaci je podvod a lež

13.12.2015 13:56

V politické garnitury současnosti věří skutečně jen snílek, nebo úplný idiot. Pravdou je, že politici jsou profláknutí až na půdu, ale když se k nim začnou přidávat i takzvaní odborníci na klimatické změny, tak leckdo váhá.

Oldřich Rambousek: Jakákoliv konference o klimatických změnách při současné politické situaci je podvod a lež
Foto: Vlada.cz
Popisek: Bohuslav Sobotka se zúčastnil klimatického summitu v Paříži

Váhavost je přirozená lidská vlastnost vycházející z mnoha kořenů. Mohou jimi být povahové rysy, neznalost, nedostatek informací či úplně obyčejná lhostejnost. Ta lhostejnost je to nejhorší, co může být a směle si může podat ruku s úplně obyčejnou lidskou hloupostí. Proč to celé rozebírám?? No přeci proto, / a máme to mnozí v živé paměti / že se zcela nedávno konala značně pompézní a velkohubá konference o změnách klimatu. Tolik keců a blábolů na jedné kupě pohromadě je skutečně zážitek. Tolik politických Jidášů a lhářů, tolik podmazaných odborníků průmyslovou lobby se sešlo doslova na routu století. Všichni si notovali vcelku jednoznačně v tom, že vyníkem globálního oteplování je lidstvo. Takto jednoduché to však ani náhodou není a vše má ekonomické a politické pozadí, kde úplně obyčejný občan a spotřebitel je až ten poslední, kdož by měl být z čehokoliv viněn. Svou nezastupitelnou roli sehrává také příroda a procesy v ní, kterým mnohdy ne zcela rozumíme.

Fakt, že dochází ke klimatickým změnám je jasný a nepopírám jej. Ovšem mnohé z těchto změn jsou cyklického rázu a totéž platí i o sluneční aktivitě. Nutno podotknout, že slunce stále pozvolna nabírá na objemu, čímž se paralelně zvyšuje i intenzita slunečního záření dopajícího na zemi a tím stoupá i teplota země. Toto nemůžeme nikterak ovlivnit a nezbývá než čekat, až se slunce dostane do sestupné křivky aktivity, což je dle výpočtů stanoveno na období okolo roku 2030, kdy by se mohla opakovat dokonce i malá doba ledová. Jsem zvědav, jestli i potom budou klimatologové vykřikovat, že za ochlazením je člověk. Mnohé z těchto jevů nejsou zdaleka přesně objasněny a vychází se z dohadů a neověřených predikcí, jež jsou předávány obyvatelstvu jako nezvratná fakta. Tento postup je poměrně laciný a přichází obyvatelstvo dosti draho skrze různé nesmyslné ekologické daně a jiné nesmysly.

Někteří vědci si dali tu práci a spočetli procentický podíl lidstva na globálním oteplování. Tento se pohybuje okolo tří procent, což je hladina poměrně zanedbatelná, ale skrze propagandu a státní restrikce jsou občanům zbytečně odsávány jejich peníze. Otázkou je-proč! Je to byznys-nic víc.

Ona tři procenta vlivu lidstva na globální oteplování má také svoje pozadí, ale bohužel jejich vznik nebyl objasněn. Vice méně se tomu ani nedivím, protože by se obnažil obrovský podvod a manipulace s lidmi, ale co víc-na světlo světa by vypluly letité lži a zcela vědomé okrádání lidí. V tomto směru i GRENPEACE drží spolu s mainstreamam a podává účelové informace. Vesměs nejvíce je skrýváno za pojmem TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ. Jeho pravá podstata skrývá trvale udržitelný rozvoj zisků majitelů ekonomické formace a nikoliv rozvoj ekonomik jako takových se společenskými dopady ve smyslu sociálním a společenském. V kostce jde pouze o zisky cca dvou procent populace na úkor většinového zbytku.Je poněkud pokrytecké od politických elit, když hovoří o plýtvání surovinami, o vzrůstající energetické náročnosti a podobných věcech. Nic z toho by nemuselo být tak problematické, kdyby lidem říkali pravdu a byli čestní. Ovšem čest a pravda v politice?? Utopické!!! Vezměme si příklad úplně obyčejné žárovky. Edison, když žárovku vynalezl tak měla svítivost cca 1500 hodin. Po rozjetí výroby a zmasovění tohoto vynálezu došlo ke kartelové dohodě výrobců žárovek, např firma OSRAM a další, že žárovky budou s ohledem na navyšování a udržení prodejů a zisků vyráběny tak, že jejich svítivost bude pouze 1000 hodin. Tato dohoda, i když je vehementně popírána platí dodnes. Byly vytvořeny i žárovky se svítivostí 5000 hodin a více, ale ty vzhledem k nadměrně vysoké životnosti nebyly vpuštěny ani do výroby. Z tohoto vyplívá, že musí být vyráběn šmejd, aby lidé byli nuceni více kupovat, což ve výsledku přináší největší zisky výrobcům na úkor spotřebitele, ale také na úkor životního prostředí. Dnes nás donutili přejít na světlo z úsporných zářivkových žárovek, ale pozor. Světlo z nich není pro člověka přirozené-jeho spektrum se nachází v poloze pro člověka škodlivé. Navíc zářivky obsahují rtuť, čímž jsou silně toxické a extrémně zatěžují životní prostředí. Nákladovost výroby je též znatelně vyšší než u žárovek klasických, tak o čem je vlastně taková konference?? Toxicita klasických žárovek je prakticky nulová. Obdobný princip takzvaného ojebávání zákazníků využívají třeba i firmy vyrábějící počítače a tiskárny. Např. do tiskáren je montován čip, který má tu funkci, že počítá proběhnuvší tiskové cykly a po dosažení naprogramované hodnoty tiskárnu prostě zastaví a ta vykazuje poruchu, přičemž tiskárně fakticky nic není. Tuto, když odnesete do opravy, tak je vám většinou sděleno, že oprava je drahá a že se nevyplatí.Kupte si novou tiskárnu! Toto je logický postup prodejce, protože ten je nucen prodat aby měl kšeft. Co na tom, že je to švindl. Takováto takzvaná kazítka se montutují takřka do veškeré spotřební elektroniky a dalších věcí. ŽE JE TÍMTO SPOTŘEBITEL VĚDOMĚ OKRÁDÁN VÝROBCI A ŽE JE ZÁMĚRNĚ ZATĚŽOVÁNO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ JAKSI NEVADÍ.

Postupy výroby a prodejů vytvořily čistě spotřební společnost bez hlubšího uvažování. Běžný spotřebitel je pouze obětí vlastníků ekonomické formace, kteří mají lví podíl na zničeném životním prostředí, protože snahy o stále větší zisky umrtvují skutečně šetrné možnosti výroby, které bezesporu existují.Náprava tohoto stavu je možná a to změnou vlastníka ekonomické formace. Tou se musí stát společnost a nikoliv jedinec. Tímto procesem samozřejmě dostane celý proces i politickou rovinu, která chtě nechtě zavede společnost zpět ke komunismu. Že jde o proces zcela legitimní je jasné. Komunismus-komuna-komunita-společnost. Takto to vychází. Vím, že mladým se toto bude těžko vysvětlovat, ale principy socialistické výroby pracovaly pro společnost a pamatuji se živě, že lednička byla schopná pracovat bez poruchy i 30 let. Totéž pračka, vrtačka aj. To prostě dnes neplatí. Můžete mi věřit a nemusíte. Já osobně ze zkušeností vím, že takto to je a že dnes jsou lidé všeobecně ojebávaní a okrádaní. Platíme ekologické daně a přitom je to sprostý podvod.

Závěrem si dovolím jednu predikci. Pokud nedojde ke změně vlastnictví ekonomické formace a návazným politickým změnám, nelze očekávat jakoukoliv změnu v přístupu k lidem, životnímu prostředí a planetě. Prozatím My-občané dovolujeme naše pomalé zabíjení a okrádání ve jménu falešného boha nazývaného demokracie.

JO A NEDĚLEJTE PROSÍM UŽ ZBYTEČNÉ KONFERENCE. ŠKODA PENĚZ DAŇOVÉHO POPLATNÍKA!

Oldřich Rambousek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…