Oldřich Rambousek: Premiér Sobotka se zbláznil

02.08.2014 13:16

Koho my to máme za premiéra??? Lojzu z Nemanic nebo snad Majku z Gurunu??? Proč se takto ptám je vcelku jasné. Narážím totiž na slova pana Sobotky která proběhla médii, kde říká, že sankce uvalené na Rusko od EU a USA se ČR nedotknou.

Oldřich Rambousek: Premiér Sobotka se zbláznil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

No tohle může vyřknout buď úplný blbec nebo blázen. Je otázkou diagnozy jak bude uvedená proklamace kvalifikována. Máme zde jakousi paralelu s výrokem pana Topolánka, který na počátku finanční krize také vehementně tvrdil, že tato se nás netýká. Vcelku rychle jsme byli vyvedeni z omylu a pan Topolánek ze sebe udělal troubu či lháře. Ptám se tedy, co že ze sebe dělá pan premiér Sobotka!

Sankce v takovémto rozsahu musí zákonitě ovlivnit politický i ekonomický vývoj obou stran. Dopady na ekonomiku sice přijdou se zpožděním, ale přijdou. Ekonomika není ohraničený systém a ČR není zemí která by byla vyjmuta z mezinárodního dění. Nejsme vzdáleným ostrovem kterého se nic nemůže dotknout. Jsme nedílnou součástí struktur EU a naše členství v této zločinné organizaci nás předurčuje k tomu, že poneseme zátěž plynoucí ze sankcí na Rusko také svým dílem. Zatím můžeme být velmi rádi, že Rusko jako odvetu za sankce na něj uvalené ještě nepřiškrtilo kohoutky s ropou a plynem pro Evropu. To by mělo v konečném důsledku nedozírné ekonomické dopady. Samozřejmě, že by byly škodné obě strany, ale Evropa jako celek by po jistém čase začala kolabovat. Sankce proti Rusku jsou ukázkou neschopnosti a nemohoucnosti EU a USA, protože neřeší jádro problému a lidé dál umírají. Již dříve jsem psal, že napětí vyvolané na Ukrajině bylo cílené a v konečném důsledku se jedná především o útok proti Rusku zahalený pod roušku Ukrajiny. Vývoj dění má slova stále více potvrzuje. Je smutné, že premiér ČR  papouškuje tupě co mu kdo poradí a svůj rozum nepoužívá. My nemáme žádnou jistotu, že uvalené sankce jsou spravedlivým vyústěním situace, my dost dobře ani nevíme co a jak bylo či je. Tisk i ostatní média chrlí mnoho zaručených informací, která si mnohdy protiřečí a o zdrojích raději pomlčím.

Skutečnost, že jde především o souboj velmocí o sféru vlivu a o zdroje nám jaksi uniká. Toto pan Sobotka raději lidem neřekne, protože by to nebylo podle unijních not. Do tohoto souboje jsme ať přímo, či nepřímo vtaženi všichni a nelze ani náhodou říci, že zrovna ta, či ona záležitost se nás nedotkne. Jsem to názoru, že za ty prachy které pan Sobotka díky daňovým poplatníkům bere by mohl lidem říkat alespoň pravdu a používat svůj mozek.

EU a USA si stále zřetelněji uvědomují, že jejich existence je v ohroženi. Máme tu seskupení zemí BRICS a také  Čínu. S těmito zeměmi má Rusko velmi dobré vazby narozdíl od USA. Proto se vedou ony protiruské kampaně. Po plnohodnotném najetí systému zemí  BRICS a energetickém propojení Ruska s Čínou se Evropa stane pro Rusko druhořadou záležitostí což zdevalvuje nemalé množství amerických akvizic. Západ si tuto hrozbu uvědomuje, ale nevolí pragmatická řešení situace. Vše si chce vynutit silou a je nemile překvapen, že se Rusko neposere. Situace ukazuje, že stojíme na prahu přerozdělování světa a EU s USA  tento stav hrubě podcenili, což se nyní snaží zachránit i za cenu nemalého rizika světového konfliktu. ČR z tohoto procesu nelze vyjmout a izolovat. Máme tu smůlu, že jsme členskou zemí EU a sami sobě zavíráme vrátka.

Proto pane Sobotko-více pokory a rozumu!!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…