Oldřich Rambousek: Ukrajina je problém. O co v těchto událostech jde a koho to ohrožuje

30.01.2014 11:15

Mnozí z občanů si řeknou, že nás nějaká Ukrajina nezajímá, že je to příliš daleko od nás a jejich problémy nejsou naše problémy. Jenže ono tomu až tak zdaleka není.

Oldřich Rambousek: Ukrajina je problém. O co v těchto událostech jde a koho to ohrožuje
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

Potíže Ukrajiny se nás zatím dotýkají nepřímo. Samotná Ukrajina je nyní v pozici bezhlavého kozla, o kterého se přetahují jezdci na koních, jako to dělají v Pákistánu. Důležité na tom všem je vědět, kdož jsou ti jezdci na koních. Jako soupeři tu stojí proti sobě zájmy Ruska a na druhé straně USA a EU. Nutno říci, že nyní se nejedná ani tolik o budoucnost Ukrajiny, ale Ruska. Osobně si myslím, že boj o Rusko jako takové již začal.

Ukrajinský hrdý národ vůbec nepochopil oč tu tajným službám Izraele a USA vlastně jde. MOSSAD a CIA zde rozvinuly svou rezidenturu krátce po rozpadu SSSR. Po léta tiše připravovaly živnou půdu pro převzetí faktické moci. Skrytě byly vytvářeny protiruské struktury a propaganda postupně zvyšovala svůj tlak až po dnešek. O blaho Ukrajinského lidu však nejde ani náhodou. Ten se stal pouze nástrojem špinavé politiky určitých mocenských struktur. Dnes už ani půjčka Ruska Ukrajině situaci nezmění.

Bez povšimnutí nelze ponechat ani židovskou otázku, která má v této hře nezastupitelnou roli. Vždyť na části území Ukrajiny se kdysi rozprostírala Chazarská říše. Říše barbarů, kteří konvertovali k judaismu. Tito o sobě poté rozhlašovali, že jsou židé, ale těmito ve skutečnosti nikdy nebyli – nejde o semitské židy. Tito židé – nežidé jsou antisemity a jejich snahou je zničit židy Semity. Samozřejmě se zde s těmito záležitostmi snoubí i nenávist až za hrob ze strany nesemitských židů ke křesťanství a pravoslavné církvi. Nesemitští židé mají hluboce zakořeněnou touhu ovládat celý svět. Jejich hlavním útočištěm jsou v současnosti USA a Izrael. Málokdo však ví, co se za těmito barbary táhne z minulosti. Jejich úhlavním nepřítelem je totiž Rusko jako takové. Proč? Ubohá pomstychtivost. V dobách dávno minulých byli totiž zničeni ruským knížetem Svatoslavem. Zde má ty hluboké kořeny nenávist a touha po zničení Ruska. Ukrajina je vstupní branou do Ruska a myslím si, že tato situace, jež se odehrává, může být spouštěcím mechanismem války. Tato situace totiž ohrožuje přímo Rusko: Prezident Ruska – Putin, by v současnosti měl být velmi obezřetný, ale zároveň tvrdý. Bohužel v mnohém mu svazuje ruce nastávající olympiáda v Soči. Abychom si snáze uvědomili co se vlastně děje tak stojí za připomenutí, že vojska USA a NATO okupují Afghánistán a Irák. Byl rozložen systém v Egyptě, válkou byla zničena Libye rozkládá se systém v Sýrii, neustále je omezován Irán atd. Jen čistě náhodou jde o bývalé či současné spojence Ruska. Jaká to náhoda, že? No a nyní ta Ukrajina. To už opravdu bije do očí. Za všemi těmito svinstvy stojí USA, NATO, EU a v pozadí jako šedá myš Izrael. Vyvolávají – li tyto mocnosti válku musíme si uvědomit, že toto by netrvalo týden a že přes Ukrajinu vede ropovod, plynovod a hlavní surovinová trasa do Evropy. Takovýto konflikt by snadno mohl vyvolat konflikt světový s nedozírnými následky. A jak bývá zvykem, tak nejvíce by to odnesli obyčejní lidé.

Závěrem bych rád řekl, že nejsem novinář ani politik. O politiku se zajímám proto, že je to mé hobby. Své zaměstnání dělám z nouze, protože pro lidi částečně invalidní mnoho práce není. Navíc mě má současná práce nenaplňuje a ničím neobohacuje, ale děti jíst musí. Přesto všechno nemohu být k určitým věcem lhostejný a k osudu lidí už vůbec ne. Byl bych velmi rád, kdyby se média o takováto témata jako je Ukrajina zajímala poněkud hlouběji a seriozněji. Existence lidí je totiž značně ohrožena z nějaké hloupé řeči o abstrakci jménem demokracie nebo její import z USA či Izraele lidi nezachrání. Budou prostě umírat pro zábavu mocných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…