Pavel Fischer: Státní aparát se musí modernizovat a sloužit občanům

27.10.2017 12:15

Dnes registroval na Ministerstvu vnitra svou kandidaturu na prezidenta republiky Pavel Fischer. Jeho kandidátní listinu dosud podpořilo 17 senátorů a senátorek napříč politickým spektrem. Signatáři jsou senátoři zvolení za ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL a ČSSD.

Pavel Fischer: Státní aparát se musí modernizovat a sloužit občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Mezi hlavní témata programu Pavla Fischera patří moderní stát s takovým prezidentem, který garantuje spravedlnost a solidaritu všem. “Státní aparát se musí modernizovat a sloužit občanům, kteří potřebují pomoc, ať už žijí ve městech nebo na venkově,” říká Fischer.

Zásadní je pro něj také otevření Pražského Hradu, který musí být přirozenou součástí města a státu. Navrhuje provést inventuru nejen v hospodaření Správy Pražského Hradu a Lesní správy Lány, ale také audit celkové bezpečnosti.

Prioritou Fischera, který působil více než deset let v diplomacii, patří jasná orientace na Západ. Podle Fischera je pro ČR klíčová spolupráce se státy Severoatlantické aliance a zapojení do úsilí směřujícího k reformám Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…