Pavel Lebeda: Opravdová recese

25.08.2016 10:59

Náramně jsem se bavil při sledování záběrů z happeningu docenta Konvičky a jeho přátel na Staroměstském náměstí.

Pavel Lebeda: Opravdová recese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primář Pavel Lebeda

Vtip, smysl pro humor a nadsázku a přitom jasné poselství. Jaký to kontrast proti akci deseti hoven ( nebo kolik jich je). Státní symboly nebyly hanobeny, nic se neničilo ani nezcizilo.

Zjevně se bavily i spousty přihlížejících včetně zahraničních turistů. Se smíchem si akci natáčely a fotografovaly. Nikoho jsem neviděl v panice prchat, i ten největší prosťáček pochopil, že jde o recesi. Ale pan docent Konvička má problém. Politicky korektní zkostnatělé mumie a lovci politických bodů se předhánějí v odsuzujících komentářích a dehonestačních vyjádřeních. Žalovatelné výroky B. Sobotky nebo A. Krnáčové mají vysokou výpovědní hodnotu - o nich samých. Média mají pochopení i uznání pro akci "hoven" (vždyť je to namířeno na Zemana), zatímco ve shodě s establishmentam dští oheň a síru na M. Konvičku. Jeden zodpovědný akademik uvažuje o dilematu studentů, odsuzujících svého morálně pokleslého pedagoga. Na   recesi byla vidět spousta mladých lidí a studentů. Všichni se dobře bavili a sledovali se sympatiemi. Jakýsi spravedlivý právník rozvíjel spekulace, kterak zlikvidovat pana docenta lidsky i profesně. Všech těchto lidí je mi líto, musí mít smutný život. Smysl pro humor je dar, který není dán každému.

Cesty lidí, kteří si zvolili humor jako zbraň v boji s vrchnosti a za prosazení svých idejí, zdaleka nebývaly posety růžovými lístky, ba mívaly i tragický konec. Za  mocnářství, Třetí říše i komunistů. Pro každý režim, kterému se zdá, že je těch občanských svobod příliš a lid se protiví vůli vrchnosti a moc reptá, je recese a humor smrtelným hříchem. A ten vyžaduje okamžité a nekompromisní potrestání. Nejlépe zastřelení za úsvitu.

MUDr.Pavel Lebeda
bývalý senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…