Petice: Všetaty pro školku

10.06.2017 21:00

Petice za rozšíření kapacity školek Všetaty - Přívory.

Petice: Všetaty pro školku
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

My níže podepsaní, občané obcí Všetaty - Přívory, případně i s podporou občanů okolních vesnic, pro které by rozšíření kapacity školky v městysu Všetaty jako příhodné spádové oblasti bylo žádoucí, požadujeme tímto vyjádření obecního zastupitelstva městyse Všetaty a návrh postupu k níže uvedeným bodům v souladu se zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním.

  1. Žádáme tímto o statistický přehled přijatých a odmítnutých přihlášek k předškolnímu vzdělávání v MŠ Všetaty - Přívory od roku 2007 do roku 2017
  2. Z důvodu, že přehled přihlášek požadovaný v bodě 1 nebude schopen vykázat přesná čísla z důvodu odmítnutí přijetí přihlášek mladších dětí (splňujících ovšem podmínky pro přijetí vyhlášené MŠ) a tím bude zkreslen skutečný poměr mezi přijatými a nepřijatými přihláškami, žádáme tímto o statistický přehled vývoje dětí s trvalým pobytem v obci dle matričních údajů. Konkrétně pro možnost pracování s reálnými ukazateli žádáme o počet dětí ve věkových skupinách 2, 3, 4 a 5 let dosažených do 1. září let 2007 až 2022.
  3. Zdůvodnění, proč nebyly doposud podniknuty kroky k navýšení kapacity školek Všetaty - Přívory na přijatelnou úroveň odpovídající reálnému vývoji počtu dětí v obci včetně odůvodnění, proč o tomto kroku není uvažováno a požadavky a dotazy jednotlivců k zastupitelům obce nebyly vyslyšeny - tedy proč se obec i do budoucích let tomuto kroku vyhýbá.
  4. Žádáme tímto o rozbor efektivnosti provozu hasičského muzea ve Všetatech a údaje o jeho návštěvnosti a dalším potenciálu využití, vzhledem k tomu, že nemovitost nezpochybnitelně nabízí efektivnější využití pro potřeby předškolního vzdělávání za předpokladu kompletní rekonstrukce budovy s využitím dotací a fondů EU a ministerstva školství.
  5. Žádáme tímto o vyjádření, jakým způsobem bude problematika nedostačující kapacity mateřských školek v obci řešena s konkrétním časovým harmonogramem jednotlivých kroků.
  6. Požadujeme tímto zvýšení kapacity mateřské školky v co nejkratším časovém horizontu s ohledem na aktuální dotační výzvy příslušných institucí, případně nutné úpravy obecního rozpočtu.

Více informací ZDE

Petici můžete podepsat ZDE.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…