Petice na podporu pěstounů: Stop lidským paskvilům

18.11.2012 7:30

Otevřený dopis ombudsmanovi Pavlu Varvařovskému.

Petice na podporu pěstounů: Stop lidským paskvilům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Vážený pane ombudsmane,

My níže podepsaní pěstouni Vás žádáme o pomoc. V poslední době se v médiích množí útoky na nás a to ze strany člověka, jehož nezisková organizace se chvástá tím, že pomáhá právě pěstounům.

Pomyslný pohár trpělivosti přetekl po přečtení rozhovoru s paní PhDr. Petrou Vrtbovskou, Ph.D. dne 5. listopadu 2012 v časopise Můžeš. “ Princip dlouhodobé pěstounské péče je strašně drahý a nesprávný, produkuje lidské paskvily.“

Toto a podobná vyjádření stigmatizují nejen pěstouny, ale především děti, které nám byly svěřeny do péče státem. Děti, jenž  jsou znevýhodněné,  ale které se snažíme vychovat v plnohodnotné členy této společnosti.

Mnozí z nás pečují o děti postižené, problémové či z minoritního etnika. Jsme vystavování atakům ze strany biologických rodičů i nechápajících spoluobčanů.  Je nám zazlíváno, že pobíráme dávky Státní sociální podpory, nikdo však nevidí 24 hodinovou práci, kterou vykonáváme. Odměnou nám nejsou peníze, odměnou pěstouna ve většině případů saturujeme potřeby dětí, ale úspěchy „našich“ dětí. Děti v pěstounské péči nejsou bezproblémové, ale nazývat je „lidskými paskvily“  je hrubé a opovržení hodné.

Žádáme Vás, pomozte zastavit tento mediální hon, vyvolávaný paní PhDr. Petrou Vrtbovskou, Ph.D. a vraťte dětem v pěstounské péči i pěstounům důstojnost.

Mgr. Marie Hlušková    
Prosím, podpořte tuto petici na

Petici lze podepstat ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…