Petice za dobrovolnost očkování v ČR

12.04.2014 16:48

K založení této petice mne donutil fakt, že v ČR stále více při rozhodování o naočkování té které vakcíny nejsou zpravidla prioritne zvažovány zájmy o zdraví dítěte a účinky očkování, ale ochrana lékaře před postihem z jiného, než zákonného postupu.

Petice za dobrovolnost očkování v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

K této aktivitě mne vede zkušenost s mými dětmi. Obě maji po naočkovani povinné látky významně poškozenou imunitu, trpi velmi často respiačními chorobami a zjevně jiné, než povinné očkovací schéma by v jejich případě bylo na místě. Troufám si ale tvrdit, že právě povinnost očkování přímo tlačí dětské lékaře k tomu, aby nevyvíjeli dostatečné úsilí v hledání lepších alternativ a za takovou aktivitu systém jak lékaře, tak rodiče TRESTÁ. Pro ty, co by snad pochybovali, že častá respirační onemocnění vúbec nějak s očkováním souvisí uvádím osobní zkušenost, která mne přesvědčila o tom, že na vině je právě očkování, aniž by za tímto tvrzením stál nějaký lékařský posudek. Kvůli bezpečí našich dětí jsem se nechala přeočkovat látkou proti černému kašli ( v kombinaci s tetanovkou) a ačkoliv rýmou trpím obvykle max 1x do roka a zvládnu ji vyléčit za několik dní, po tomto očkování jsem trpěla silným zahleněním a měla 4x rýmu během 2,5 měsíce po naočkování. Tato osobní zkušenost ( a zkušenost s dětmi mnoha mých přátel mne čím dál více utvrzuje v pochybách o správně "státem" zvoleném očkovacím schématu. Domnívám se, že zdobrovolnění nyní povinných vakcín by vedlo širokou odbornou i laickou veřejnost v jejich správnější a lepší využívání a k zavedení širší diskse na toto téma. Tato petice nemá za cíl zpochybnit přínosy očkování. Zatím se zdá, že farmaceutická lobby vyhrává nad zdravým lidským rozumem!

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …