Petice za otevřené sjezdovky

26.12.2020 20:44

Raději na lyže, než do obchoďáku!

Petice za otevřené sjezdovky
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Virus se nešíří na sjezdovkách! Proto nerozumíme vládním krokům, díky kterým občané mohou ve stupni 3 sytému PES do hospod, do uzavřeného bazénu, fitka, do nákupního centra či hotelu, a přitom nemohou lyžovat venku na čerstvém horském vzduchu. Sportování venku přeci podporuje imunitu! Lyžaři jsou díky pohybu ve venkovním prostředí a své výstroji málo rizikovou skupinou.

Proto žádáme o nastavení rozumných podmínek na horách co nejdřív! O víkendu nechceme jen sedět v hospodách a tlačit se v nákupních centrech.

Na horách budeme odpovědní. Pobyt na horách je zdravý, je ale nutná také odpovědnost jejich návštěvníků. Budeme dodržovat hygienická opatření, jako ochranu úst a rukou, bezpečný odstup. Budeme respektovat bezpečí jiných návštěvníků a sportovců, zaměstnanců, ale také místních obyvatel.

Prosíme vládu o rozumný přístup. Cestovní ruch na horách v Česku zaměstnává tisíce lidí, často představuje jediný zdroj práce pro místní. Dopady jakýchkoliv dalších omezení by byly zničující.

Komunita Za naše hory

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…