Petice za vypsání celostátního referenda o protikuřáckém zákoně

05.04.2017 14:42

My, níže podepsaní občané České republiky, vyhlašujeme petici za vyhlášení referenda o protikuřáckém zákoně, neb si myslíme, že tento je v rozporu s Ústavou České Republiky, protože odepírá kuřákům právo scházet se na místech, kde se smí kouřit, která jsou řádně označena tabulkou kouření povoleno.

Petice za vypsání celostátního referenda o protikuřáckém zákoně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kouření, ilustrační foto

Tímto je porušeno právo na shromažďování. Obzvláště po 22 hodině, by kuřáci kouřící před hospodou, barem, či klubem mohli být nařčeni z rušení nočního klidu, popřípadě majiteli podniku uděleny pokuty. Tento zákon je nejen zásahem do svobody člověka, ale také zásahem do svobody podnikání. Dále tento zákon odepírá vlastníkům těchto zařízení jejich právo svobodně nakládat se svým majetkem.

Z výše zmíněného považujeme za svou občanskou povinnost využít svého práva daného Ústavou České Republiky zorganizovat petici za vyhlášení referenda o protikuřáckém zákoně, tak aby o tom rozhodli všichni občané naší země a nikoli pár zastupitelů, jež k tomuto jednání nemají povětšinou ani mandát od svých voličů.

Vážený pane prezidente, vyzýváme Vás, abyste vypsal referendum, ve kterém občané rozhodnou o protikuřáckém zákoně.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…