Petr Dufek: Průmyslová výroba opět prudce narůstá

07.04.2014 10:16

I únorové výsledky z průmyslu potěšily. Výroba se meziročně zvýšila o 6,7 %, oproti lednu vzrostla o 1,7 %. Podle očekávání pomáhají průmyslu vzhůru především automobilky.

Petr Dufek: Průmyslová výroba opět prudce narůstá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Pozitivní trend se však týká nejen jich, protože výroba roste ve většině tuzemského průmyslu. Zvyšuje se produkce kovových a plastových výrobků, naopak slabší byla tentokrát produkce strojírenství a energetiky.

Velmi příjemné překvapení tentokrát přinesly zakázky. Čekali jsme dvouciferný růst, ale jejich dvacetiprocentní zvýšení je příjemným bonusem. I zde hrají prim automobilky, které se těší z oživujícího evropského trhu.

 Další příjemnou zprávou je, že firmy v tomto odvětví stále více nabírají nové zaměstnance. Průmysl je tak i nadále hnacím motorem celé ekonomiky.

 Je velmi pravděpodobné, že výborných čísel z průmyslu se dočkáme v dalších měsících. Napovídají tomu nejen zakázky, ale i pozitivní očekávání firem v podobě průzkumů nálad či důvěry.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.