Petr Hájek: USA chtějí válku s Ruskem za každou cenu. Už se u nás neskrývají

06.03.2015 10:03

Petr Hájek komentuje poslední kroky Spojených států, které rychle směřují k „bodu, z něhož není návratu“, a gratuluje místním mediálním kolaborantům k jejich „úspěchům“, oceněným už i americkou vládou

Petr Hájek: USA chtějí válku s Ruskem za každou cenu. Už se u nás neskrývají
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Jdou nám po krku a už se s tím ani neskrývají. Příprava napadení Ruska Spojenými státy a jejich NATO (prostřednictvím Evropy jako svého „lidského štítu“), překročila další milník a blíží se k bodu, z něhož nebude návratu. Informujeme o tom již dlouho, a jsme proto českými režimními médii označováni za „agenty Kremlu“. Stejně jako nemnozí politici, kteří ještě nezapomněli, z jaké země pocházejí, na prvních místech poslední dva prezidenti, Václav Klaus a Miloš Zeman.

Začala další fáze přípravy zničující války, což přiznal i česko-americký mediální mainstream. Je to nesmírně závažný okamžik. Necháme-li si propagandou opět dát vsugerovat, že vlastně o nic nejde – viz. vyjádření našeho „velvyslance u NATO“ pro Českou televizi – začneme padat do propasti.

Dočasný pobyt bratrských armád

„USA plánují v rámci operace Atlantic Resolve (Atlantické odhodlání) rozšířit přítomnost svých vojsk z původně zvažovaného Rumunska a Bulharska i v dalších zemích východní Evropy včetně České republiky. S odvoláním na úředníky amerického ministerstva obrany o tom informoval americký server Defense News.

Mezi země, v nichž Američané hodlají posílit svou vojenskou přítomnost, patří vedle Česka také Maďarsko a Gruzie. Podle serveru se v létě rozšíří vojenská cvičení, která začala vloni v dubnu za účasti USA, Polska a pobaltských států. Operace Atlantic Resolve je zaměřena na podporu amerických spojenců před možnou ruskou hrozbou. USA ji vyhlásily loni v létě.“

Zpráva, kterou přinesly Novinky, není žádnou novinou. Děje se tak už dlouho pod různými zástěrkami. Stálou přítomnost amerických jednotek jsme měli „spolknout“ nejprve při „akci radar“. Ta se – také díky mohutnému spontánnímu odporu české veřejnosti – nezdařila. Druhý pokus byla dostavba Temelína americkou firmou Westinghouse – již by pak samozřejmě „chránila“ americká armáda. Padla kvůli tomu sice Nečasova vláda, ale tendr byl zastaven a kdovíkdy, či zda vůbec, bude obnoven.

Jedné formulace bychom si přesto všimnout měli velmi pozorně. Je přelomová a má charakter „vyzrazení vojenského tajemství“: Patříme jak se ukazuje mezi země, v nichž Američané „chtějí posílit svou vojenskou přítomnost“. To znamená, že už u nás jsou! Že se nám to zatím vláda neobtěžovala ani naznačit, natož otevřeně sdělit. Mohla by nám tedy prozradit alespoň nyní, když toto „vojenské tajemství“ bylo prozrazeno, odkdy jsou – jako v časech po sovětské invazi 1968 – „bratrské armády umístěny na našem území“? Do kdy, to víme: Dočasně samozřejmě. A jak se říkalo za normalizace, jednotkou „dočasnosti“ je jeden Furt.

Okupace jako víno

Ještě jedna citace z „Novinek“:

„Koncem léta bychom tu měli mít operaci, která bude zahrnovat území od Baltu až dolů po Černé moře,” prohlásil v pondělí v Centru pro strategické a mezinárodní studie ve Washingtonu plukovník Michael Foster ze 173. letecké brigády působící v Itálii. „Když se ty země propojí, téměř jimi prochází linie amerických sil,” řekl.

Součástí amerického projektu jsou společné manévry a společný výcvik vojsk, posílené aktivity amerického námořnictva v Baltském a Černém moři, modernizace evropských základen a také podpora Gruzie, Moldavska a Ukrajiny, tedy zemí, které mají s Moskvou napjaté vztahy.

Jinými slovy – kruh kolem Ruska americké NATO uzavírá. Připomeňme málo známý fakt, že v evropských zemích je již nyní podle oficiálních údajů nejméně 67 000 amerických vojáků. Navyšme toto číslo přibližně jednou tolik a dostaneme se na zhruba reálný počet. Ten se má nyní tedy ještě navýšit a „rozmístit“ také v zemích, kde oficiálně ještě nebyl. Okupace jako víno! Už to tu prostě dlouho nebylo. Böhmen und Mähren pro jedenadvacáté století.

Chceme je tady? Slováci řekli ne!

V Bratislavě proběhla v sobotu demonstrace, o níž pochopitelně neinformovala jak hlavní slovenská, tak ani česká média. Stovky lidí šly k americké ambasádě, kde protestovaly proti přítomnosti „US Army“ na území  své domněle svrchované země. Před sídlem vlády chtěli demonstranti zase vědět, zda opravdu již americká armáda překročila slovenské hranice, jak informovaly a na záběrech dokumentovaly nezávislé weby.

Demonstrace před americkou ambasádou v Bratislavě (Zdroj: Magnificat.sk)

Jeden z nich, Magnificat Slovakia, o tom napsal:

„Po zaspievaní kompletnej hymny Slovenskej republiky sa dav demonštrantov presunul na  Mierové námestie pred prezidentský  palác.

Odznela závažná informácia, podľa ktorej sa na našom území už nachádzajú cudzie vojská, konkrétne kontingent americkej armády, ktorý prekročil slovenskú hranicu z Maďarska. Po heslách ako Chceme mier, Nechceme NATO  a Ami go home a po opätovných heslách a výzvach ako  “Pán prezident, nabudúce svoje rozhodnutia konzultujte so slovenským národom”  a Nechceme vojnu, chceme mier,   líderka demonštrácie oznámila konanie podobných demonštrácií v najbližšom čase po celom Slovensku.

Veľvyslanectvo USA rozposlalo svojim občanom zdržiavajúcim sa na území Slovenska mail, v ktorom ich varuje pred demonštráciami, ktoré by sa mali na Slovensku v najbližšej dobe uskutočniť a zároveň ich žiada, aby sa demonštráciám vyhli. 

Ján Čarnogurský, predseda Slovensko-ruskej spoločnosti, ktorý sa dnešnej demonštrácie nezúčastnil,  bol i tak v denníku N označený ako “nepriateľ štátu”.  Orgány monitorujú webové stránky, ktoré podľa oficiálnej rétoriky  šíria tzv. “ruskú propagandu”.  V zozname asi 40 webov sa nachádza aj náš Magnificat Slovakia.“   

Protiruská propaganda v ČR s (americkým) vyznamenáním

Již několikrát jsme informovali o tom, že také do ČR se právě řítí veletok dolarů na posílení propagandistické války proti Rusku, jako nezbytné přípravy nálad veřejnosti před opětovným „Drang nach Osten“. Američané z toho ale asi musejí být jurodiví: Platí stále nové a nové drahé weby kolaborantů, skrze něž chtějí především legalizovat činnost svých tajných služeb na našem území, organizují demonstrace proti prezidentu republiky, ze své ambasády udělali centrálu pro informační válku, na níž se scházejí „vyvolení“, kde jsou školeni – a placeni. A nic.

Nebo jen velmi málo. Veřejnost, navzdory všemu úsilí České televize a „spojených mediálních guerill“ hlavního proudu, je vůči protiruské válečnické informační válce stále více „netečná“. A přitom soudruzi novináři z „pražské kavárny“ se mohou strhat. 

Washingtonský vládní „program pro informace“ (RISS) to ostatně ocenil.  Vydal právě pozoruhodný žebříček, v němž hodnotí úroveň „nepřátelské kampaně masových médií vůči Rusku“. Že na nejvyšších příčkách je Německo a USA asi nepřekvapí. Že hned za velmocemi na pátém místě následuje Polsko, rovněž není nic, nad čím by našinec užasl. Že však hned za Polskem je mainstreamová propaganda v České republice, to už je panečku opravdový úspěch!

Gratulace míří proto nejen na Kavčí hory, které jsou tradičním lídrem lží a mystifikací o Rusku a Ukrajině – skrze našich sedm miliard korun, jež jim každoročně odvádíme v „dani z hlavy“.  Stejně tak ji zasíláme do Babišových (MF Dnes, LN a spol.), Bakalových (HN, Respekt) a Křetínského (Blesk, Reflex) médií, jež v rukou našich oligarchů přímo protirusky kvetou. Že jim při tom drtivě klesají prodané náklady, protože stále více lidí si uvědomuje, že je tím vlastně podporuje? To je jim lhostejné. Válka je pro miliardáře vždycky skvělý kšeft – takže tyto „investice“ se pak mnohonásobně vrátí. Strýček Sam vůči svým loajálním poddaným umí být vděčný. 

A válečný režim chystá i generální ředitel ČT P. Dvořák. V rozhovoru pro týdeník Ekonom prozradil, jak si představuje ještě daleko vyšší příjmy pro svou prolhanou instituci. Koncesionářský poplatek by podle něj měli napříště platit i lidé bez televize. Člověk se nakonec ani nediví, co vzkázali motorkáři režiséru Pavlu Abrahámovi, jenž o nich natočil dokument do série „Kmeny“, kterou právě začala Česká televize vysílat: „Zpřelámeme vám ruce a nohy,“ vyjádřili se s „předběžnou opatrností“ pro případ, že o nich bude „veřejnoprávní“ instituce lhát tak, jako o všem ostatním.

Kdy nám Washington vyhlásí mobilizaci?

S příchodem americké armády chce naše vláda „shodou okolností“ zahájit také opětovný „odvod branců“. Hlavní vojenský „mediální expert“ ČT, generál Jiří Šedivý (bývalý náčelník generálního štábu), k tomu v médiích řekl pár zajímavých slov:

„V době narůstající krize - která může přerůst ve válku - je pak ještě čas (odvedené)  vojáky vycvičit. Pokud by to tak nebylo, hrozila by podobná situace jako dnes na Ukrajině. Vyhlásí se mobilizace, vojáci budou vysláni do bojů nepřipravení, útvary budou nestmelené... (...) Jsme zranitelnější. Musíme se připravit na různé krizové situace. Lidi si s příchodem profesionální armády zvykli, že nám někdo obranu zabezpečí. Nesmysl.“

Děkujeme za upřímnost. Proč si ji tedy za další nepředstavitelné miliardy platíme – a teď, jak požaduje NATO – máme platit ještě násobně víc?

Samozřejmě. Někdejší armáda se změnila v „expediční sbor“ pro podporu amerických imperiálních dobrodružství po celé planetě. Její jádro tvoří „klub generálů“, kterým velí mizerný herec z Divadla na Vinohradech (respektive jeho manželka Veronika Žilková – alespoň soudě podle počtu recepcí a divadelních pijatyk, které jsou jejich hlavním „působištěm“), jenž se zabývá, jak patrno z posledních policejních kauz, především soukromým obchodováním. S tímhle „materiálem“ Američané válku s Ruskem nevyhrají, to je jasné.

Nemine nás to. Nebo ano?

Tak se bude po pár desetiletích pauzy zase verbovat „proti Rusovi“. Chceme to? Na Slovensku, jež je v mnoha ohledech občansky daleko aktivnější, nejen pro to, že je bojům blíž, už vznikl nápad, jak se válce v cizích zájmech vyhnout: Na  tamní ministerstvo války (samozřejmě orwellovsky zvané jako u nás „obrany“) se valí řeka preventivních „odmítnutí“: Z důvodů „svědomí či náboženského přesvědčení“ potenciální vojáci hlásí, že odmítají ve slovenské armádě sloužit. Podobný paragraf máme v zákoně také. Inspirujeme se?

Jenže i to je samozřejmě málo. Jakmile Spojené státy a jejich evropská Pátá kolona v Berlíně (fiktivně v Bruselu), Londýně, Paříži a ve Varšavě uvede válečný stroj do chodu, nemine to nikoho z nás. Půjdeme umírat za záchranu nemocného dolaru, i když uniformu neoblékneme. Nařídí nám to strýček Sam skrze své zastupující říšské protektory.

Ještě však máme čas se tomu vzepřít. Dokážeme to, nebo jen zabědujeme, až bude pozdě?

Petici proti pobytu americké armády na našem území můžete podepsat zde.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: protiproud.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka