Petr Hampl: Covid, očkování a svoboda

01.10.2021 14:37 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Covid, očkování a svoboda
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Řada lidí se za očkování proti covidu stydí. Chodí na něj tajně, uvedl Prymula (ZDE). Pokud vím, neexistuje na to žádný výzkum. Ale moje zkušenost je stejná. Znám osobně několik lidí, co na sociálních sítích bouří proti očkování, a v soukromí přiznají, že sami očkovaní jsou. Stejně jako v roce 2015, kdy někteří horlivě hájili “uprchlíky” a v soukromí přiznávali, že se jich bojí tak, že kvůli tomu v noci nespí.

Ukazuje to, že pokud vznikne dost agresivní menšina (skalních odpůrců očkování je těsně nad 5%), dokáže většinu terorizovat, aniž by k tomu potřebovala média nebo velké peníze. Když vás několikrát denně agresivně obtěžuje nějaký antivaxer, a když víte, že vás takoví lidé budou pomlouvat a dělat vám nejrůznější naschvály, vykašlete se na to. Ono to totiž vypadá, že proti téhle agresivní skupině antivax nestojí žádná agresivní skupina provax, nýbrž mlčící většina. Normální lidé se dali očkovat, a pak to úplně vypustili z mysli.

To jsou přesně ty situace, které ukážou, kdo má odvahu dál mluvit jasně, a kdo stáhne ocas, a raději mlčí. To platí pro všechny – od posledního obecního blba až po prezidenta republiky.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla