Petr Hampl: Fialova bída – nový normál

07.10.2022 13:29 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Fialova bída – nový normál
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Nenechte si nalhat, že pokud přežijeme nastávající zimu, věci se zlepší. Stihne někdo postavit do další zimy nové produktovody? Budou objevena nová ložiska? Bude v nich zahájena těžba? Zlevní výrazně zkapalněný plyn? Objeví se tu nové elektrárny? Dojde k oživení těch tisíců podniků, které zkrachovaly a ještě zkrachují? Zmizí neziskovky, které prosazují klimatické šílenství? Ne, nic z toho se nestane. Naopak musíme počítat s tím, že vládě dojdou peníze, takže už nebude schopna financovat „zastropování“ cen energií.

To, co zažijeme letos v zimě, už budeme zažívat každou zimu, nebo to bude ještě horší. Tak dlouho, dokud se nezhroutí celý politicko-ekonomický systém, ve kterém žijeme. Fialova bída není výkyv, ale nový normál.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …