Petr Hampl: O Babišovi, míru a válce

25.01.2023 19:53 | Glosa

Andrej Babiš je vláčen médii a urážen za to, že není úplný magor. Kdyby to úplný magor byl, bylo by to v pořádku.

Petr Hampl: O Babišovi, míru a válce
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Posuďte sami. Kdyby se Poláci ve své neustálé agresivitě zapletli do nějakého maléru, co bychom měli dělat? Samozřejmě, že bychom se to snažili urovnat, zastavit boje a iniciovat mírová jednání. To udělá skutečný spojenec, kterému záleží na životech. A to taky udělá ten, kdo má v hlavě mozek. Je to něco, s čím by bez problémů souhlasila naprostá většina občanů ČR.

Jenže podle generála Pavla a jednotné mediální fronty je to špatně. Měli bychom se do toho okamžitě zamíchat a okamžitě na někoho střílet. Ono už stejně není čím, protože celá nebo téměř celá zbývající výzbroj Armády ČR putuje na Ukrajinu. Větší část z ní bude rozkradena a skončí u nějakých band v Africe, menší část rozbije ruské dělostřelectvo. Ale takové detaily generálové NATO neřeší. Pamatujete na večerníček o Trautemberkovi, který vyhrožoval hladomornou, i když žádnou neměl?

To jenom pro ty, kdo mají pocit, že když generál dokáže většinu času důstojně mlčet, má v hlavě normální mozek. Občas nejde jen mlčet, a pak tu máme pánskou verzi Adamové Pekarové. Poradci udělali dobře, když mu poradili, aby se na zbytek kampaně hodil marod.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…