Petr Hampl: O domácích úkolech

22.03.2023 14:37 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: O domácích úkolech
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Myslíte, že když se cenzura stala jednou z určujících praktik současného politického režimu, zastaví se u speciálních citlivých politických záležitostí? Tak schválně, co řeknete na tohle.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38682 lidí

Český rozhlas publikoval na svém webu článek, ve kterém se zeptali několika expertů, co si myslí o domácích úkolech ve školách. Expertů, kteří nejsou nijak kontroverzní. Snad by se mohlo říct mainstreamových expertů. Většina z nich se shodla na tom, že rušení domácích úkolů povede ke zvyšování sociálních rozdílů. Vzdělaní rodiče totiž přinutí své děti, aby se doma učily – i když to nebude striktně povinné. Méně vzdělaní rodiče se na to ale vykašlou. Současné rozdíly se tedy prohloubí. Aspoň podle expertů.

Dne 19. března byl článek publikován, 20. března zmizel. Nebyl přesunut do méně frekventované části webu. Byl prostě vymazán.

Takže další věc, o které se už nesmí svobodně mluvit, jsou domácí úkoly ve školách. Žijeme v režimu, kde každý úředník nebo aktivista může zcenzurovat cokoliv, co ho napadne. Zlaté cenzurní úřady, kde byla aspoň jasná pravidla a jasná odpovědnost.

Náhled toho článku je ještě vidět ve vyhledávači. Stačí zadat Patří do školní výuky i domácí úkoly? Mají smysl, shodují se oslovení experti.

(zdroj: petrhampl.com)

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.