Petr Hampl: O válce proti Izraeli

14.10.2023 12:26 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: O válce proti Izraeli
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Proč je v Izraeli zase válka? V první řadě proto, že islámské svaté spisy jsou plné výzev k zabíjení Židů. Každý pravověrný muslim by měl vyhledávat Židy a zabíjet či prodávat do otroctví. Tak je to zapsáno naprosto jednoznačně a na mnoha místech islámských svatých spisů. Tak tomu rozumí všechny muslimské autority. A to připomínám, že islám nemá výraz, odpovídající našemu “člověk”. Zná jenom muslimy, a potom nižší bytosti, jejichž životy nemají žádnou hodnotu.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29510 lidí

V rámci západní civilizace máme tendenci pěstovat mýty o ušlechtilém divochovi a dobromyslném muslimovi, a dokonce o tolerantní muslimské vládě. Jsou to krásné mýty, ale jsou to jenom mýty.

Muslimský svět se vrací ke svým kořenům a židovská krev teče všude, kde jsou muslimové a Židé na stejném území. Ve Velké Británii, ve Francii, v Německu, Švédsku… a samozřejmě v Izraeli.

Tím neříkám, že souhlasím se vším, co Židé nebo Izraelci dělají. Třeba podpora Ázerbájdžánu při útoku na Arménii je odporná a zavrženíhodná. Někdo říká, že Izrael neměl stavět sídliště na sporných územích. Ale o všech těch případech platí, že i kdyby se Izrael zachoval úplně jinak, válku by to neodvrátilo.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.