Petr Hampl: Proč je lhaní dvousečná zbraň

27.05.2022 11:10 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Proč je lhaní dvousečná zbraň
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

A opět náš oblíbený Curtis Yarvin. Proč propaganda západních spojenců za druhé světové války úplně vynechávala téma holocaustu, plynových komor a táborů smrti? Proč tajili před vlastními lidmi, proti jak zrůdnému režimu bojují? Co jiného mohlo motivovat víc?

Rozumná odpověď zní: první světová válka. Britská propaganda si tehdy vymýšlela nehorázné lži o německých „továrnách na mrtvoly“, a když o 20 let později na ty továrny na mrtvoly opravdu došlo, nikdo by už tomu nevěřil.

A zase, jako by se to opakovalo. V uplynulých týdnech byla média plná „masakru v Buči“ a podobných záležitostí. Opět to skončilo ostudou. A teď si představte, že by to Rusové začali dělat doopravdy. Věřil by tomu ještě někdo? A totéž platí pro další záležitosti. Kolikrát jsme slyšeli o tom, že Rusové ustupují, že jejich hospodářství se během pár dnů zhroutí, že tam dojde ke vzpouře proti Putinově režimu, že Ukrajinci chystují obrovský protiútok… i kdyby to byla pravda, nebude tomu nikdo věřit.

Tedy, pár lidí tomu věřit bude, ale kvůli těm není zapotřebí dělat propagandu. Ti věří vždy a všemu, o čem se jim řekne, že tomu mají věřit. Ale pro ostatní nezajímavé.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…