Petr Meduna: NATO ani Washington nejsou Církev svatá

21.09.2014 17:48

Ruské jednotky jsou stále na Ukrajině, řekl včera v litevském Vilniusu vrchní velitel sil NATO v Evropě americký generál Philip Breedlove. Prohlásil, že ruští vojáci hlídají na východní hranici Ukrajiny a předložil k věření, že stejně jako jednotky ze strany Donbasu překračují hranici oběma směry, je prý proto nemožné sdělit nějaká přesná čísla. Takováto tvrzení bez důkazu jsou ale v poslední době běžnou praxí představitelů NATO.

Petr Meduna: NATO ani Washington nejsou Církev svatá
Foto: NATO
Popisek: Summit NATO

Podobně totiž mluvil generální tajemník NATO Anders Fogh Rassmusen před summitem NATO v Newportu ve Walesu. Atmosféru jednání zřejmě měly ovlivnit slova Rassmusena o kolonách ruských tanků a tisícovkách ruských vojáků na území Doněcké a Luhanské lidové republiky. Samozřejmě opět bez jediného přímého důkazu.

Mainstreamová média jsou však ochotná opakovat a opakovat a opakovat a mohl bych to napsat stokrát, abych připomenul Josepha Goebbelsa, takovéto výroky. Po pořádných důkazech se nikdo důsledně neptá, jakoby hlas z NATO či Spojených států byl Boží slovo. Tak tomu dozajista není, byť za minulého amerického prezidenta Bushe se asi pětina Američanů domnívala , že prezidentovými ústy k nim promlouvá Bůh.

Jsme již konečně poučeni Colinem Powellem a jeho lživým vystoupením v Radě bezpečnosti OSN, lhostejno zda z jeho strany lživým vědomě či nevědomě, kterým před invazí do Iráku dokazoval vlastnictví chemických zbraní režimem Saddáma Husajna. Kam vede lež, to dnes v Iráku vidíme.

Jedinými „důkazy“ o ruské přítomnosti na Ukrajině byly satelitní snímky soukromé firmy, které vzbuzují nejvyšší pochybnost. Stejně jako fakt, že jejich distributorem byl novinář, který se podílel na prtiirácké propagandistické kampani. Jejich kvalita je navíc pochybná a nesnese ani srovnání se satelitními záběry google. Kde jsou důkazy z tak skvělých špionážních družic USA? Nepohybují se snad na místě rozvědčíci Kyjeva a západních států, kteří by dodali fotografie? Vždyť by to byla senzace a jistě argument pro veřejné mínění.

Bez takových věrohodných důkazů jsou po tolika měsících obvinění jakákoli slova jen pouhým žvástem, kterému nehodno věřit. Ať si Carl Bildt říká co chce.Ve Washingtonu a ani v Bruselu nejsou sluhové Boží, kterým jsme povinováni vírou.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …