Petr Meduna: Také Miloš Zeman měl makat, rezort pro Jourovou nebyl jen věcí Sobotky

11.09.2014 19:49

Nebyl by to Miloš Zeman, aby nezaútočil na Bohuslava Sobotku a neobvinil ho z neúspěchu při určení portfolia pro českého zástupce v Evropské komisi, konkrétně pro Větu Jourovou. Pan prezident ale zapomíná, že úspěch České republiky měl být věcí společnou všech našich odpovědných představitelů.

Petr Meduna: Také Miloš Zeman měl makat, rezort pro Jourovou nebyl jen věcí Sobotky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Věra Jourová

Jistě je také otázkou, zda „efektivní lobbování“ za V. Jourovou bylo vůbec možné. Ve srovnání s jinými kandidátkami, zůstaneme-li u žen, to byla spíše lehká váha. Pravda, působila sice v minulosti v rezortu místního rozvoje a v současnosti ho dokonce vede. Podle kolujících informací její první odchod z postu náměstkyně byl ale spojen s nedostatky v její práci. Snad bude s jejím plněním úkolů a dodržováním termínů předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker více spokojen, než v minulosti ministr Radko Martínek. Červ pochybností však v hlavě vrtá, zda v Bruselu bude stačit jen dobře věci „zkomunikovat“, jako to stačí v Praze. Třeba tohle všechno Juncker pro své rozhodování od bruselských kádrováků dostal a při svém rozhodování vzal v potaz. Skutečnost, že Věru Jourovou považuje za vhodnou kandidátku pro rezort místního rozvoje zkrátka není pro šéfa komise rozhodující. Sám měl více „makat“, jak by řekl jemu kupodivu stále bližší Andrej Babiš. Nejde přeci jen o to, aby hlava státu za zvuku bubínků vyvěsila na Pražském hradě vlajku Evropské unie.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

12:17 Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

Prohloubení strategické spolupráce s Ruskem nemá být podle Číny závislé na osobách ve vrcholných fun…