Petr Meduna: Ukrajinci a atomové zbraně? Tymošenková je už chtěla použít

15.09.2014 16:14

V poslední době šíří kyjevští hrozby a varování, že Rusko by mohlo v souvislosti s ukrajinským konfliktem použít atomové zbraně. Samozřejmě bez nějakých konkrétních důkazů. Přesto tomu mohou mnozí lidé, zvláště při goebbelsovském „stokrát opakovat“, uvěřit.

Petr Meduna: Ukrajinci a atomové zbraně? Tymošenková je už chtěla použít
Foto: facebook.com
Popisek: Třetí světová válka, ilustrace

Ukrajinci ovšem zejména svoji roli nemístně přeceňují, zrovna kvůli nim nikdo jaderný konflikt nevyvolá. Nestalo se tak ani v minulosti a v dobách horších. Podle Rusů by ministr obrany Valerij Geletej, který Moskvu obvinil z jaderného vydírání, „měl být předmětem specialistů z jiné oblasti než je vojenství".

Připomeňme ovšem, že v březnu t.r. to byla Julije Tymošenková, která v telefonickém rozhovoru s místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Nestorem Šufryčem na jeho otázku, jaký osud teď čeká osm milionů Rusů žijících v ukrajinském vnitrozemí, odpověděla Tymošenková rezolutně: "Ať je sakra postřílejí atomovými zbraněmi!" Tymošenkové slova ukazují stav myšlení lidí, kteří se v Kyjevě dostali k moci po tzv. „revoluci snajperů“.

Naštěstí Ukrajina atomové zbraně nemá a ke statutu jaderné země se nevrátí. Nemá na to. Prostořeký místopředseda ruské vlády Dmitrij Rogozin ke kyjevskému snění řekl: "O opici s granátem jsme už slyšel. Ale o tom, že by opice snila o jaderných zbraních, to slyším poprvé."

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …